Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Alternativ musik på ny DR netradiokanal
Tirsdag 27. juli 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens de kommercielle FM-kanaler stort set har opgivet at sende radio på Internettet, så lancerer DR den ene nye netradio efter den anden. Mens de kommercielle stationer lægger sig mere og mere komfortabelt til rette i, hvad DR kalder "midterbanen på den musikalske motorvej" - så fortsætter DR med at lancere stribevis af radiokanaler, der henvender sig til en særlig gruppe. Nu præsenterer DR således en hel netradiokanal til og for den danske og internationale alternative musikscene. 'DR Barometer' som det nye tilbud komme til at hedde, er en digital videreudvikling af det ellers lukningstruede program 'Det Elektriske Barometer', og starten er i morgen onsdag.
'Det Elektriske Barometer' har siden 1986 været kendt for sin lytterbestemte og uafhængige hitliste for alternativ musik. Barometeret vil fortsat kunne høres på DR P3, men hvor man som lytter hidtil kun har kunnet høre 'Det Elektriske Barometer' en time om ugen, så vil den nye kanal være åben døgnet rundt.

Ligesom i det oprindelige radioprogram på P3 kan lytterne ringe og skrive til 'DR Barometeret', der vil bringe en del af kommentarerne. Samtidig kan lytterne få direkte indflydelse på kanalens playliste, indhold og tone.

Under udviklingen af den nye netkanal har DR haft tæt kontakt med en gruppe af Barometerlyttere. En af de trofaste barometerlyttere Lizette Skjelleup-Andersen glæder sig til at se det nye tiltag og glæder sig over at barometeret fortsætter på P3: "Det er rart at se, at det vi har kæmpet for lykkedes, og at der blive lyttet til os."

Ole Mølgaard fra DR Radios chefredaktion er glad for, at det med den ny kanal er lykkedes at udvide det musikalske rum: "Det Elektriske Barometer har for flere generationer af unge skabt fællesskabsfølelse og sympati på tværs af landsdele, med kærligheden og nysgerrighed til musikken som fælles omdrejningspunkt. Dette fællesskab får nu yderligere næring og albuerum på den nystartet netradiokanal og tilhørende website."

P3-chef Carsten Worsøe får til opgave at udvikle radiobarometret, så det fortsat er "i tidens toneklang".

Bag mikrofonen vil man høre Michael Pass, idet den hidtidige vært Tony Scott har valgt at skifte til nyt arbejde på TV 2.

DR Barometer kan høres på www.dr.dk/barometeret fra i morgen onsdag den 28. juli.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf