Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tilskudsmidler taget i udlæg på Frederiksberg-Journalen
Lørdag 4. september 2004
Af Eric Larsen
 
Radio Frederiksberg-Journalen på 97.7 MHz, ved chefredaktør Ole Hans Jensen, har i Fogedretten på Frederiksberg fået foretaget udlæg i de to næste kvartalers tilskud fra Kulturministeriet - en handling, som radioen mener er i strid med loven.
Hele sagen stammer fra, at Radio Frederiksberg-Journalen i 2003 blev idømt en bøde på 5.000 kroner i Østre Landsret, da man ifølge IT- og Telestyrelsen "spillede for højt" - noget der bestrides af stationen som værende umuligt rent teknisk. Især da Radio Pride of India, der sender fra Frederiksberg-Journalens studier ikke "spillede for højt" i deres sendetid.

Dommen blev senere forsøgt anket til Højesteret, men afvist. Og da bøden ikke blev betalt, endte Frederiksberg-Journalen altså i Fogedretten. Stationens gæld udledt af sagen blev totalt på 20.500 kroner, inklusive advokatomkostninger, og det er dette beløb, der nu indkræves via udlæg i støttemidlerne fra Kulturministeriet.

Stationen føler sig forfulgt, og det er ikke første gang at man krydser klinger med myndigheder i en retssal. Redaktør Ole Hans Jensen har endda 3 gange fået ransaget sin lejlighed, og i et enkelt tilfælde været anholdt for manglende betaling af bøder for injurier. Selv mener stationen, at der er tale om hævnakter for en række afsløringer af Frederiksberg Politimesters rolle i en række sager, omhandlende alt fra tvangsfjernelse af børn til Scandinavian Star-rapporten.

Ole Hans Jensen udtaler dog, at stationen kæmper videre, og håber at lytterne vil hjælpe økonomisk - eller må vi jo samle flasker - selvom der ikke er så mange penge i det mere...


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -