Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tilskudsmidler taget i udlæg på Frederiksberg-Journalen
Lørdag 4. september 2004
Af Eric Larsen
 
Radio Frederiksberg-Journalen på 97.7 MHz, ved chefredaktør Ole Hans Jensen, har i Fogedretten på Frederiksberg fået foretaget udlæg i de to næste kvartalers tilskud fra Kulturministeriet - en handling, som radioen mener er i strid med loven.
Hele sagen stammer fra, at Radio Frederiksberg-Journalen i 2003 blev idømt en bøde på 5.000 kroner i Østre Landsret, da man ifølge IT- og Telestyrelsen "spillede for højt" - noget der bestrides af stationen som værende umuligt rent teknisk. Især da Radio Pride of India, der sender fra Frederiksberg-Journalens studier ikke "spillede for højt" i deres sendetid.

Dommen blev senere forsøgt anket til Højesteret, men afvist. Og da bøden ikke blev betalt, endte Frederiksberg-Journalen altså i Fogedretten. Stationens gæld udledt af sagen blev totalt på 20.500 kroner, inklusive advokatomkostninger, og det er dette beløb, der nu indkræves via udlæg i støttemidlerne fra Kulturministeriet.

Stationen føler sig forfulgt, og det er ikke første gang at man krydser klinger med myndigheder i en retssal. Redaktør Ole Hans Jensen har endda 3 gange fået ransaget sin lejlighed, og i et enkelt tilfælde været anholdt for manglende betaling af bøder for injurier. Selv mener stationen, at der er tale om hævnakter for en række afsløringer af Frederiksberg Politimesters rolle i en række sager, omhandlende alt fra tvangsfjernelse af børn til Scandinavian Star-rapporten.

Ole Hans Jensen udtaler dog, at stationen kæmper videre, og håber at lytterne vil hjælpe økonomisk - eller må vi jo samle flasker - selvom der ikke er så mange penge i det mere...


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Knap en ud af tre betaler for streaming
  · Troels Mylenberg fra Jysk Fynske Medier til TV 2 News
  · MTG sikrer sig rettigheder til EM i Futsal
  · Sæson to af ny Zulu-ungdomsserie
  · TV 2 producerer EM-svømning til udlandet
  · Europe League fortsætter hos Discovery
  · Regeringen og DF vil fjerne licensen og gennemføre massiv nedskæring af DR
  · 'Broen' vender tilbage på DR1 med fjerde og sidste sæson
  · Dansk sport giver vækst på TV 2 Sport
  · 'Zulu Awards 2018' bliver til en festival  · -