Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Amerikansk radio i en måned på DR
Fredag 1. oktober 2004
Af Karsten Jensen
 
DR dækker det amerikanske præsidentvalg tæt i den kommende måned, og i DR Radio, på DR TV og på dr.dk bliver der udover valgkamp samtidig også rig mulighed for at sætte sig ind i amerikanernes hverdag og levevis. DR genopliver DAB-kanalen DR Event.
Som noget ganske særligt får danske radiolyttere mulighed for at følge med i, hvad amerikanerne taler om i måneden op til det amerikanske præsidentvalg - og endda på en selvstændig radiokanal – ’USA valg’.

Den særlige digitale radiokanal på DAB, DR Event, der sidst sendte i forbindelse med det kongelige bryllup i maj, genopstår fra i dag, fredag som DR USA – eller USA valg. Her bringer DR programmer fra den amerikanske public service nyheds- og aktualitetskanal, National Public Radio i Washington.

Udsendelserne analyserer, diskuterer, perspektiverer og går i dybden med politiske, samfundsmæssige og kulturelle emner. Det amerikanske præsidentvalg er naturligvis i fokus lige nu, og danske lyttere kan følge med i, hvad der dag for dag optager amerikanerne i tiden op til præsidentvalget.

Ud over DR USA på DAB dækker DR Radio også valget i nyheder og reportager i oktober og begyndelsen af november.

I uge 42-44 sender P1 for eksempel hver dag ’This is America’ fra klokken 12.50-13. Det er små korte historier på det personlige plan, som kan være med til at stykke et billede sammen af den amerikanske folkesjæl. Og lørdag den 30. oktober sender P1 temalørdagen 'This is America'.

Dagen efter sætter DR Kultur fokus på 'Drømmen om Amerika' i en temasøndag på P2, og både P2 og P4 vil løbende sætte fokus på amerikansk musik op til valget i særlige udsendelser.
P3 dækker valget løbende i sine udsendelser, og på selve valgnatten mellem den 2. og 3. november følger DR Nyheder og Natradioen på P3 og P4 slagets gang. Det samme gør alle DRs kanaler om morgenen - umiddelbart efter valget og i dagene derefter.

Vil man vide mere om den amerikanske kanal DR videresender på DAB kan hjemmesiden besøges på www.npr.org.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · USA: 'Homeland' slutter efter sæson otte
  · Nordisk tv-dramasamarbejde giver seerne adgang til nye dramaserier
  · Kan kendte mennesker have dårlige dage?
  · Ny TV 2 Zulu-serie solgt til udlandet
  · TV 2 klar med ny, stor e-sport-rettighed
  · Så er der igen bingo på TV 2
  · Børn ser mere DR end for 10 år siden
  · Ny sæson af 'Perfekte Steder'
  · Blachman på skemaet
  · Ny komedieserie på DR Ultra: 'Danmarks Største Youtuber'  · -