Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mere dansk musik på vej på DAB kanaler
Torsdag 28. oktober 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I de første år var den danske musik totalt fraværende på DRs DAB kanaler DR Soft, DR Rock og DR Boogie. Men efterhånden er der kommet dansk musik til - og på DR Soft er den danske musik-procent netop sat op fra 20 til 25 pct. På DR Boogie har man samtidigt besluttet at også her skal 25 pct. af de spillede numre være danske - hvilket vil blive gennemført hurtigst muligt. Det fortæller musikredaktør i DR Radio, Alex Nyborg Madsen til radionyt.com. For DR Rock ser det knapt så godt ud. Her er der ikke formuleret en dansk musikprocent og den danske musik begrænser sig til nogle numre med Gasolin og DAD, erkender Alex Nyborg.
Men hvorfor har DR valgt helt at forbigå "Spil Dansk dagen" på DAB-kanalerne. "Ja, det er et meget godt spørgsmål", svarer Alex Nyborg (billedet) og tilføjer, at det egentlig ikke har været oppe at vende - men det er oplagt at P3 og P4 kommer først i køen, da det er her de mange lyttere er. Det ville også have været vanskeligt i forhold til den musik-schedulering man anvender, hvis der i et døgn udelukkende skulle spilles dansk musik på DAB-kanalerne. Alex Nyborg nævner selv DR Rock, hvor man så ville have et døgn, hvor stort set alle sangene ville være med Gasolin og DAD.

"Vi arbejder løbende med tingene, men der er en del omkostninger forbundet med at fylde musikbasernme ud", fortæller Alex Nyborg og understreger igen, at P3 og P4 kommer i første række, da der trods alt kun er meget få DAB lyttere.

"Vi arbejder også med planer om i 2005 at starte ti nye netradio-kanaler med forskellige musikformater, som bl.a. de kommercielle stationer ikke tilbyder. F.eks. pønser vi på en dansktop/dansband-kanal, hvor nok omkring 90 pct. af musikken vil være dansk", slutter Alex Nyborg Madsen.

Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op  · -