Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs regionalradioer beholder grænserne - indtil videre
Fredag 29. oktober 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selv om Danmarkskortet kommer til at se anderledes ud fra 2007, når de nuværende amter bliver erstattet at fem regioner, så får det ikke - i første omgang - nogen betydning for DRs regionalradioer. Radiodirektør Leif Lønsmann siger, at de nye regioner på Danmarkskortet lige må "sætte sig", inden DR tager stilling til, om regionalradioerne skal have nye dækningsområder.
Leif Lønsmann siger til DRs personaleblad 'DRåben': ”I direktionen er vi enige om, at vi venter og ser, hvordan det nye Danmarkskort virker kulturelt og mentalt, når det har ”sat sig”. Vi er ikke meget for at pille ved den succes, som vores regionalradioer er. Vores lyttere er glade for den nærhed og fællesskabsfølelse, de får hos regionalradioerne.”

Lønsmann peger på, at der er tre ting, DR kan gøre, når de nye regioner træder i kraft:
”Man kan følge med og understøtte de nye store enheder, eller man kan stemme imod det og konkludere, at nu bliver der så langt til det administrative center, at regionalradioerne skal endnu tættere på lytterne end i dag. Den tredje mulighed er at bevare regionalradioernes grænser, som de er nu. De er mindre end de nye regioner, men alligevel større end de helt nære lokalområder. Det er kun, hvis lytternes følelse og samhørighed ændrer sig i lokalområderne, at der kan være grund til at overveje at lave om på det.”

Lønsmann oplyser, at det oprindeligt var DRs drøm at have en regionalradio i hvert amt, for at dækningsområderne ikke skulle blive for store, men det måtte man opgive af økonomiske grunde.

”Men nu laver vi jo radio på en helt anden måde end for bare 15 år siden, så derfor kan det være relevant at overveje antallet af regionalradioer igen,” slutter Lønsmann.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op  · -