Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR og Gramex indgår ny aftale
Tirsdag 29. marts 2005
Af Karsten Jensen
 
DR og Gramex har indgået en ny to-årig aftale, som sikrer kunstnerne og pladeselskaberne betaling, når DR spiller deres musik i sine radio- og tv-programmer. Den nye aftale mellem DR og Gramex er en såkaldt rundsumsaftale, hvor parterne har aftalt en fast betaling for DRs samlede musikudbud i 2005 og 2006. Det vil sige, at aftalen tager højde for, at DR i de kommende år også stiller sine programmer til rådighed på en række nye digitale platforme, for eksempel den digitale radio på DAB og netradio.
Radiodirektør Leif Lønsmann fra DR er godt tilfreds med aftalen. Han fremhæver, at DR Radio siden monopolbruddet i 1983 har mistet 30 procent af radiolytningen, men alligevel har betalt langt mere i vederlag end tidligere, fordi DR har taget nye kanaler i brug for at gøre det lettere for brugerne at finde de ønskede programmer.

"Den nye aftale er mere tidssvarende og sikrer på én gang, at radiostationerne kan udvikle sig, at lytterne kan tilbydes et mere varieret musikudvalg, og at kunstnerne og pladebranchen honoreres for musikken. Det er en aftale, som alle tre parter har gavn af," siger Leif Lønsmann.

Også direktør Bjørn Juell-Sundbye fra Gramex er positiv over for indholdet og de fremadrettede perspektiver i aftalen:

"Kunstnerne og pladeselskaberne i Gramex anser DR for en vigtig samarbejdspartner, der aktivt arbejder for udbredelsen af og kendskabet til nye danske cd-udgivelser. Gramex har allerede indgået aftaler om helt nye betalingsprincipper med Sky Radio og Radio 100 FM og vil gerne med aftalen med DR vise sin parathed til at indgå positivt i forandringsprocessen - også på andre dele af radiomarkedet. Samtidig giver aftalen Gramex mulighed for at fastholde grundlaget for betalingerne til de udøvende kunstnere og pladeselskaberne," siger han.

For at sikre en glidende overgang fra den såkaldte analoge udsendelsesform til de nye digitale distributionsformer, vil DR og Gramex til næste år sætte sig til forhandlingsbordet for at finde en mere langsigtet løsning på, hvordan DRs afregning til kunstnere og pladeselskaber skal være i det stadigt mere brogede mediebillede. Parterne er allerede nu enige om, at der ved de kommende forhandlinger tages højde for bl.a., hvor meget DR sender, hvor mange, der rent faktisk lytter til programmerne, DRs licensindtægter og til DRs public service-forpligtelser generelt, oplyser DR i en meddelelse, der dog ikke nævner noget om hvad aftalen koster DR i kroner og ører.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op  · -