Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio bygger nye studier
Torsdag 31. marts 2005
Af Karsten Jensen
 
Det er ikke kun programfladen, der bliver ændret på Sky Radio den 11. april. Nye programmer og en større programredaktion med andre behov stiller flere og andre krav til teknik og infrastruktur, end i det tidligere tekniske setup. Derfor gennemgår studieetagen på Sky Radio i disse måneder en større ombygning. Det endelige resultat er ved at tage form; to teknisk identiske hovedstudier samt et stort interviewstudie.
Det ene af de to hovedstudier kommer til at danne rammen om Sky Radios nye morgenshow og kan rumme værterne, programmets producer plus gæster. Samtidig har det været vigtigt for Sky, at studiet har en sådan størrelse, at der også er plads til et hyggehjørne.

Morgenradiostudiet bliver, som resten af stationen, baseret på en digital DHD-mixerløsning. Det betyder, at alt teknisk udstyr kan bruges fra begge studier. Det unikke i det setup er, at man kan switche en specifik mikrofons lyd til et vilkårligt studie blot ved at vælge den på sin lokale mixer.

Tidligt i planlægningsfasen stod det klart for Sky Radio, at den nuværende softwareautomatiseringen ikke ville kunne leve op til de nye krav.

Det betød, at Radio Launch måtte lade livet til fordel for Dalet, oplyser Sky Radio til radionyt.com. Dalet systemet bliver bygget op omkring et server-cluster, der sikrer ekstra stabilitet. Går en server ned, switches der automatisk til anden. De to hovedstudier indeholder begge to komplette Dalet-systemer. Så er uheldet ude på en lokalmaskine, kan studieværten eller teknikeren skifte til den anden.

Desuden har morgenværterne en ekstra Dalet-maskine i studiet, så de kan klippe egne indslag, mens producer og tekniker arbejder på on-air-maskinen. Den eksisterende produktion af nyheder bliver fremover integreret i Dalet-netværket.

Selv i et on-air-studie anno 2005 er der dog plads til nostalgi: ”Man ved jo aldrig”, siger teknisk chef Pierre Soelberg til radionyt.com, med et glimt i øjet, mens han skruer den sidste skrue i en gammel Sonifex cartmaskine.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Knap en ud af tre betaler for streaming
  · Troels Mylenberg fra Jysk Fynske Medier til TV 2 News
  · MTG sikrer sig rettigheder til EM i Futsal
  · Sæson to af ny Zulu-ungdomsserie
  · TV 2 producerer EM-svømning til udlandet
  · Europe League fortsætter hos Discovery
  · Regeringen og DF vil fjerne licensen og gennemføre massiv nedskæring af DR
  · 'Broen' vender tilbage på DR1 med fjerde og sidste sæson
  · Dansk sport giver vækst på TV 2 Sport
  · 'Zulu Awards 2018' bliver til en festival  · -