Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiomanden Arne Myggen død, 84 år
Onsdag 27. april 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radiomanden, journalisten, satirikeren og tekstforfatteren Arne Myggen døde natten til i dag onsdag i sit hjem i Californien, 84 år, oplyser DR. Tilbage i 60'erne og langt op i 70'erne var Arne Myggen et af de helt store navne i dansk radio. Myggen skabte - sammen med Claus Walther - 'Hvornår var det nu det var', der blev et fantastisk succes. Senere var Myggen vært på Giro 413.
Arne Myggen - eller Arne Hansen, som var hans oprindelige navn - blev født i Lemvig i 1921, men trådte sine barnesko i Fredercia og blev journalistelev i Horsens. Senere skrev Myggen for en række andre aviser og blade.

Sidst i 1950'erne blev Myggen ansat i Danmarks Radio som free lancer - i øvrigt samtidigt med, at han var ansat på B.T. Han begyndte med at lave det, man dengang kaldte grammofoncauserier - en udsendelse på en halv til hel time udelukkende med hovedsaglig populære grammofonplader præsenteret med informative og velvalgte bemærkninger - hvilket i sig selv var ret så usædvanligt på de tider.

I 60'erne "opfandt" eller deltog Arne Myggen i bl.a. 'Lørdagsmusik fra Islev Bio', 'Fup eller fakta', 'Morgennisserne', 'Hvornår var det nu det var' og 'Giro 413'.

'Hvornår var det nu det var' blev aflyttet af omkring 2 mio. mennesker hver søndag og torsdag - og med Arne Myggen som den lettere "provokerende spasmager" i værtsrollen slog 'Giro 413' også rekorder med mange lyttere og 1.6 mio. kr. i indsamlede midler i 1977.

Arne Myggen blev i 1977 kåret som 'Årets radiofavorit'.

Ledelsen i DR ville imidlertid ikke fastansætte Arne Myggen, og fra 1969-1977 ramte han hvert år "loftet" for, hvor meget en freelancer i Danmarks Radio måtte tjene.

Arne Myggen brød sig ikke om ledelsen i DR og besluttede i bitterhed at forlade DR og Danmark i 1977 for i stedet at slå sig ned i Californien. Her boede Myggen resten af sit liv.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Vinter-Ol betyder flere seere til Kanal 5
  · Mere HD og mindre erotik hos Viasat
  · 'Kørelærerne' - ny serie på TV 2 Zulu
  · 'Forsidefruer' vender tilbage
  · Kopi af DR-serie hitter i Sverige
  · Singler dater - i undertøj - på Zulu
  · Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'
  · Danske tv-serier samler befolkningen - efterhånden også på TV 2
  · Er lykken flere kærester - spørger TV 2
  · Meyerheim træder ud i virkeligheden  · -