Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR begynder podcasting i dag
Tirsdag 28. juni 2005
Af Karsten Jensen
 
Det er DR, som er den første radiostation, der lancerer det digitale radiofænomen podcasting. Det betyder, at man kan få tilsendt udvalgte radioprogrammer fra DR direkte til sin computer som almindelige MP3-filer. Herfra kan man så tage dem videre med ud i verden på sin MP3-afspiller, når man synes, det passer ind i ens eget program. Indtil videre er der ingen musikprogrammer tilrådighed.
I første omgang er det udsendelser som P1 Morgen, P1 Debat, Orientering, Orientering Aften, Orientering Søndag, Lige Lovligt, Ugen på spidsen, Panorama, Europa lige nu, Politisk Debat, Samfundstanker, Natursyn, Mennesker og Medier, Danmark Kort, Læst og Påtalt samt Koplevs Krydsfelt, der bliver tilgængelige. Men det er DRs håb, at flere programmer kommer til med tiden. DR har lige nu ikke rettighederne til at lægge for eksempel musik eller radiodramatik ud til download.

"Man har længe kunnet høre sine yndlingsprogrammer på computeren - uafhængigt af sendetidspunktet. Men at give lytterne mulighed for at tage vores programmer med sig væk fra computeren og ud på cykelturen, i hængekøjen eller i bilen har længe været en drøm. Det skal være muligt at høre sit yndlingsprogram, hvor man vil, og når man vil. På sigt vil vi gerne kunne tilbyde alle vores taleprogrammer - og gerne specialpakker med for eksempel foredrag eller børneunderholdning til de lange bilture," siger redaktør Henrik Heide fra DR Interaktiv.

For at kunne bruge DR Podcast kræves der helt konkret et lille program. På www.dr.dk/podcast, der er i luften i dag, er der en trin-for-trin-guide til, hvordan man installerer et lille stykke software og tilmelder sig sine yndlingsprogrammer.

Teknisk set er det en enkel løsning. Programmerne optages i det kendte MP3-format og placeres på en DR-server. Det smarte i podcasting er et såkaldt RSS-feed, som automatisk bliver opdateret, når programmet har været sendt. Har man eksempelvis tilmeldt sig 'Orientering', henter ens software seneste udgave af programmet helt af sig selv.

Derhjemme kan man derved bruge podcasting nøjagtigt, som man bruger enhver anden MP3-fil. Man kan tage den med på sin bærbare MP3-afspiller, lytte til den på computeren, eller brænde den på en cd og tage den med i bilen.

Podcasting har på ganske kort tid udviklet sig fra at være undergrund til at være noget, mange bruger på verdensplan. BBC i Storbritannien var den første større medievirksomhed, der lancerede det. Også canadiske CBC og Sveriges Radio er nu med, og snart følger Norges radio også efter.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -