Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Etiske regler i DR revideret
Tirsdag 28. juni 2005
Af Karsten Jensen
 
Samtlige DR-medarbejdere modtager i disse dage en ny og revideret udgave af DRs programetik - et skrift på 42 sider. Dermed får de ansatte det mest omfattende etiske regelsæt i den danske medieverden i hænde – og nu skulle der således ikke være noget at tage fejl af for de mange DR-ansatte.
For halvandet år siden samlede DR for første gang sine etiske retningslinjer i et stort, samlet skrift, men der er hele tiden brug for at ajourføre og bearbejde erfaringerne, og det har en programetikgruppe med lytternes og seernes redaktør, Jacob Mollerup, stået i spidsen for. For ekstra at fremhæve etikkens betydning har DRs direktion besluttet, at programetikken denne gang skal uddeles til alle DR-ansatte.

"Vi har haft gode praktiske erfaringer med den nedskrevne og fyldige udgave af programetikken. Men det er afgørende, at vi følger det op med en løbende ajourføring og opdatering af reglerne og ikke mindst med løbende diskussioner af, hvordan vi realiserer principperne. Der er ingen erstatninger for kritisk sans og sund fornuft," siger Jacob Mollerup.

Udover almindelige opdateringer og sproglige forbedringer adskiller 'Programetik 2005' sig fra forgængeren i kraft af såvel nye DR-beslutninger som ny lovgivning.

Der er for eksempel nye afsnit om "gatecrashing" (interview uden forudgående aftale), hvor DR pålægger sig selv en restriktiv linje samt et nyt sprogafsnit, der lægger vægt på, at DR skal arbejde for at udvikle det danske sprogs mangfoldighed.

Derudover er der nye regler vedrørende billeder fra retssale og retsbygninger, omtale af dømte med navns nævnelse og håndtering af følsomt stof. Der er også væsentlige ændringer - og stramninger - i afsnittet om bijob, sponsering, overtaksering af SMS'er m.v., ligesom der er et helt nyt afsnit om 'Lytter- og seerhenvendelser og klager', som følge af DRs nye klagesystem og oprettelsen af posten som 'lytternes og seernes redaktør' i slutningen af 2004.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -