Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flere livekoncerter med dansk musik på DR
Onsdag 29. juni 2005
Af Karsten Jensen
 
Torsdagskoncerter, festivalradio eller gruppen Kashmir, der spiller på taget af Radiohuset. DRs lyttere får stadig flere danske livekoncerter ind i stuerne, køkkenerne, og hvor de ellers lytter til radio.
En opgørelse, som DR har lavet i forbindelse med sin public service-redegørelse viser, at P2, P3 og P4 sidste år sendte 899 timer - eller knap to en halv time om dagen - med dansk livemusik. Det er 115 timer mere end året før, og det svarer til en stigning i sendetiden på lige knap 15 procent.

Væksten er næsten tre gange højere, end det årlige mål DR har sat sig i sin musikstrategi for perioden 2001-2006. Her er målet nemlig at øge musikproduktionen med fem procent om året for de samme midler.

Musikredaktør Alex Nyborg Madsen fra DR Radio mener, at der er flere forklaringer på væksten i antallet af livekoncerter:

"De seneste år har DR sendt fra stadig flere musikfestivaler om sommeren. Vi er ganske enkelt kommet mere ud i hjørnerne af landet, og det har helt klart haft en betydning. Samtidig har vi også været mere bevidste om at udnytte de optagelser, vi nu engang har lavet - også på DAB- og netradiokanalerne", forklarer han.

For eksempel har en ny overenskomst med forbundene, der organiserer det danske musikliv, betydet, at DR nu også kan fremhæve højdepunkter fra koncerter, hvor DR tidligere alene havde mulighed for at spille livemusikken én gang.

Alex Nyborg Madsen mener også, at selve musikstrategien har betydet, at DR har været mere opmærksom på tallene. Til efteråret er det derfor planen, at DR går i gang med at lave endnu en ny musikstrategi for de kommende år.

I de næste måneder vil der i den grad være livemusik på DRs radiokanaler, når P2 for eksempel sender fra Copenhagen Jazz Festival og Aarhus International Jazz Festival, og P3 og P4 byder på adskillige timer fra festivalen i Roskilde og senere fra Skanderborg-festivalen.

Derudover sender P2 blandt meget andet fra en stribe kammermusikfestivaler, for eksempel i Odsherred, Esbjerg og på Langeland i sommer. P3 sender også fra Grøn Koncert og fra DRs egen Public Service-festival med elektronisk musik i DR Byen, mens P4 for eksempel dækker Countryfestival i Silkeborg og allerede har været til Kløften Festival i Haderslev og til Jelling Festival.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -