Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio kæmper med håbløs økonomi
Onsdag 26. oktober 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selv om der er markant vækst generelt på det kommercielle radiomarked, så er der meget langt til overskud for Sky Radio, der iflg. dagbladet Børsen mere og mere ligner en fiasko. Avisen konstaterer at Sky Radios lyttertal er faldende og at radioen styrer mod et underskud i år på niveau med sidste år - nemlig omkring 72 mio. kr.
Sky Radio har vanskeligt ved at klare sig i konkurrencen på radio-markedet, hvor Radio 100FM og salgsselskaber Det Danske Radiobureau (ddr) for længst har overhalet Sky Radio indenom.

Børsen har sammen med Mediaedge:cia regnet på Sky Radio's reklamesalg, der trods en vækst på op imod 40 pct., næppe kommer over 32.5 mio. kr. Det er meget, meget langt fra radioens omkostninger.

Samtidigt har Sky Radio brugt store midler på at introducere studieværter i hele sendefladen - ikke mindst en ny morgenradio med bl.a. Dan Rachlin. Dette har dog ikke hjulpet på lyttertallene. Tværtimod er Sky's share (markedsandel af al radiolytning) faldet fra 5.9 til 5.7 pct.

Børsen mener, at Sky Radio får svært ved at tjene penge på at sende radio i Danmark, før sendetilladelsen udløber den 14. november 2011. Skulle det gå galt , har Sky Radio imidlertid "en kattelem" at krybe ud af. Det var nemlig Sky Radio A/S i Danmark - og ikke Sky Radio Ltd. - der bød på den 5. landsdækkende radiokanal ved auktionen i 2003. Derfor slipper moderselskabet for at betale regningen for sendetilladelsen på 54 mio. kr. årligt, hvis det danske datterselskab skulle gå konkurs.

Omvendt var det Talpa Radio International, der bød på FM6 - og dermed kan den danske stat sende regningen på 22.5 mio. kr. til Radio 100FMs moderselskab i Nederlandene, hvis Radio 100FM skulle gå konkurs. Iflg. Børsens oplysninger har Talpa - efter auktionen - forgæves forsøgt, at få flyttet koncessionsaftalen til Radio 100FM i Danmark.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6  · -