Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR's DAB-kanaler kører som førerløst tog
Onsdag 26. oktober 2005
Af Karsten Jensen
 
De to kommunikationsstuderende, Louise Hansen og Andreas Linnet, ved Roskilde Universitets Center har lavet en specialerapport om DAB-radio i Danmark, hvor der er meget hårde ord til DR. Rapportens titel er 'DAB – et førerløst tog'. Rapporten skriver, at DR’s DAB-sending ikke lever op til public service-kravene om kvalitet, alsidighed og mangfoldighed.
De to studerende har blandt andet indsamlet data ved at interviewe brugere af DAB, der kritiserer programmerne for at være for dårligt redigerede og med for mange genudsendelser - ligesom antallet af musiknumre i rotationen er for lille.

Det er ikke blot DR, der får hug i rapporten. Politikere får også hårde ord med på vejen: ”DAB-projektet er gennemført uden egentlig politisk styring, uden tilstrækkelige ressourcer og uden en gennemtænkt redaktionel planlægning,” hedder det.

”Set fra lytternes perspektiv er det mest problematiske ved DAB dels de mange gentagelser dels manglen på journalistisk tilrettelæggelse af de specifikke DAB-kanaler. Indholdet er sat sammen tilfældigt og i mange tilfælde sjusket, og de samme programmer og musiknumre bliver genudsendt for ofte.

En lytter beskriver DAB-radio som et førerløst tog, der buldrer af sted uden styring og retning og uden fornemmelse for at få lytterne med på vognen.

Lytterens udsagn rummer meget præcist dette speciales konklusion, nemlig at DAB-projektet er gennemført uden egentlig politisk styring, uden tilstrækkelige ressourcer og uden en gennemtænkt redaktionel planlægning. Med andre ord lever DAB ikke op til public service-kravene om kvalitet, alsidighed og mangfoldighed,” hedder det i rapporten.

Mens lytterne kritiserer indholdet er de tilfredse med lydkvaliteten sammenlignet med FM – også selvom DAB’s lydkvalitet er ringere end FM. Når brugerne ikke oplever den ringere lydkvalitet skyldes det, at lytningen foregår på bærbare modeller, hvis lydkvalitet oftest ligger langt fra det traditionelle Hi-Fi-anlæg i stuen.

Den 106 siders lange rapport kan læses på www.ruc.dk

Rapporten er skrevet kort tid inden Radio 100FM og Sky Radio begyndte DAB-sending.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6  · -