Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR byder på genhør med Morgennisserne
Onsdag 30. november 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det bliver et genhør med mange kendte stemmer, når DAB-kanalen DR Gyldne Genhør tager en rejse i radiohistorien med de legendariske 'Morgennisserne'. DR Gyldne Genhør sender i december det bedste morgennisseradio fra 1974 til 1995.
December står i Morgennissernes tegn på DR Gyldne Genhør. Lytterne kan dermed få et genhør med DRs meget populære Morgennisser, der i mange år var en fast bestanddel af morgenradioen i december måned.

Idéen med Morgennisserne var dels at underholde dels at samle penge til Dansk Radiohjælpefond, som uddelte radioer og fjernsyn til folk, der ikke selv havde råd til at anskaffe sig et apparat. Metoden var enkel: Lytterne skulle sende overfrankeret post ind til Morgennisserne - og det gjorde lytterne i så i uhørt grad på kort, breve, plakater, pakker, nissehuer og meget andet.

DRs Vagn Pilegaard har været i arkiverne og fundet en række udsendelser frem, som han præsenterer DAB-lytterne for fra i morgen den 1.december og frem til den 24.. Og det bliver et kært genhør med mange kendte stemmer.

Blandt de mange, som gennem årene har været morgennisser, er Lars E. Christiansen, Peer Møller, Gunnar Nu Hansen, Jørn Hjorting, Michael Bondesen, Hans Otto Bisgaard, Ann-Britt Mathiesen, Georg Julin, Birthe Kjær og endnu flere.

Og blandt de medvirkende finder vi nogle af dansk showbizz’ allerstørste navne: Kim Larsen, Niels Hausgaard, Eddie Skoller, Flemming 'Bamse' Jørgensen, Peter Belli, Jørgen Reenberg, Victor Borge, Linie 3, Lisbeth Dahl, Henning Moritzen og mange, mange flere.

Lytterne kan opleve en god blanding af Morgennisse-udsendelser. En blanding der afspejler udviklingen i radioen og i Morgennisserne fra 1974 til 1995. Det er med andre ord en rejse i radiohistorien. Fra Lars E. Christiansen og Peer Møller til Hilda Heick og såmænd igen Jørn Hjorting.

Morgennisserne på DR Gyldne Genhør sendes dagligt kl. 01.00, 09.00 og 18.00.

Lyttere, som ikke har en DAB-radio, kan i december på P4 hver dag høre 24 små smagsprøver (2-4 minutter) fra DR Gyldne Genhørs udsendelser om Morgennisserne. 2. juledag er der imidlertid endnu mere til P4-lytterne, når P4 sender ’Historien om Morgennisserne’ kl. 17.10-18.00.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -