Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny brancheorganisation for DAB stiftet
Tirsdag 29. november 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danmark har fået en forening, der som eneste formål har at udbrede kendskabet til og øge salget af DAB- radioer. Navnet er 'DAB Danmark' og en bred vifte af aktører er med i den nye organisation.
Formålet med 'DAB Danmark' er at øge kendskabet til og sikre den fortsatte udbredelse af DAB-radioer i Danmark, skriver 'DAB Danmark' i en pressemeddelelse. Det vil ske ved at koordinere markedsføringsaktiviteter for medlemmer, nye initiativer og drift af hjemmesiden DABradio.dk.

'DAB Danmark's medlemmer består af forhandlere, distributører, producenter og både en kommerciel og en public service broadcaster, nemlig Radio 100FM og DR. De to vil på alle tilgængelige platforme arbejde for, at danskerne bliver opmærksomme på de nye muligheder en DAB-radio giver i form af 16 radiokanaler og digital lyd.

I foreningen vil man også snart kunne finde repræsentanter for broadcastere, som endnu ikke sender digitalt. Derudover rummer 'DAB Danmark' distributører og forhandlere af DAB fra både Danmark og udlandet.

Alt i alt betyder samarbejdet på kryds og tværs af offentlige og private aktører, samt på tværs af konkurrenter, at danskerne får adgang til al tilgængelig viden om DAB. Det vil hovedsageligt ske på DABradio.dk, men der vil også være mulighed for at ringe ind til 'DAB Danmark's sekretariat med spørgsmål. For 'DAB Danmark' betyder medlemssammensætningen også, at alle kanaler er åbne for at udføre nye initiativer, hedder det videre.

Foreningen er åben for alle med en interesse i DAB, og det forventes, at langt flere end de nuværende cirka 21 medlemmer vil støde til. Som medlem får man adgang til den viden, der bliver akkumuleret i 'DAB Danmark', og man bliver repræsenteret på, hvad der betegnes som Danmarks største hjemmeside om DAB: DABradio.dk når denne kommer i gang.

På den stiftende generalforsamling blev der valgt en bestyrelse, som nu går i gang med præcist at definere DAB Danmarks arbejdsopgaver. Bestyrelsen består af Paul Samsøe (Underdirektør Teknologisk Stab, DR), Ole Mølgaard (Udviklingschef DR Radio), Jim Reciever (Direktør Radio 100FM), Michael Bech (Salgschef F-group), Allan Deshaies Poulsen (Direktør Hetland Nordic), Katja Marcuslund (Markedsføringchef Frontier Silicon) og Carsten Warming (formand KOMM).


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -