Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Københavns Radio P4 bortlodder 'Wall of Fame' til fordel for jordskælvsofre
Tirsdag 27. december 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Vi glemmer jer ikke". Sådan lyder overskriften på Københavns Radio P4’s mindetavle for tsunamien, hvor kendte danskere, som har gæstet radioen inden for det seneste år, har nedfældet en tanke, et digt eller på anden måde erindret ofrene for flodbølgen, der ramte Sydøstasien i december sidste år. Nu bliver mindetavlen foræret bort i en lodtrækning blandt alle, der støtter P4’s indsamling til jordskælvsofrene i Pakistan.
I tiden lige efter den 26. december 2004, hvor den kæmpemæssige flodbølge skyllede ind over det sydøstlige Asien, var hele verden på den anden ende i sin indsamlingsiver. Der blev samlet penge ind til ofrene som aldrig før, og nødhjælpsorganisationerne takkede, men mindede os samtidig om, hvor vigtig det er ikke at glemme ofrene efter et stykke tid.

Det tog Københavns Radio P4 meget bogstaveligt, og til ære for ofrene for tsunamien blev der skabt en mindevæg - en 'Wall of Fame' - i form af en plexiglasplade på halvanden gange to meter, hvor kendte mennesker i løbet af det seneste år har nedfældet tanker, ord og deres autograf. Ideen var at sætte mindetavlen til salg efter et år til fordel for flodbølgeofrene.

Penge er der imidlertid nok af til hjælpen i de tsunamiramte områder. Det er snarere koordineringen af nødhjælpen og korruption i den lokale administration, der nu er problemet. Derfor har Købenavns Radio - på råd fra flere af nødhjælpsorganisationerne - valgt at bortlodde mindetavlen til fordel for de pakistanske jordskælvsofre.

"Hvis nogen mangler penge, så er det Pakistan, der har det største behov lige nu. Så derfor har vi besluttet, at pengene skal gå dertil i stedet. På årsdagen for flodbølgekatastrofen den 26. december lancerer vi en kampagne i radioen og på vores hjemmeside med journalistik, der sætter fokus på Pakistan i form af indslag og direkte reportager. Her vil vi også opfordre folk til at donere penge til P4-indsamlingen til Pakistan, og blandt alle bidragene trækker vi lod om vores 'Wall of Fame'," fortæller Gitte Olsgaard, der er redaktionssekretær på DR København.

Fra den 26. december og frem til den 9. januar kan radiolytterne og alle andre donere penge til Pakistan-indsamlingen og samtidig deltage i lodtrækningen om mindetavlen, der i perioden bliver piftet kunstnerisk op af elever fra Danmarks Designskole.

Skuespilleren Mads Mikkelsen var den første til at skrive sig på radiostationens ’Wall of Fame’, og siden har så prominente danske kendisser som Ib Michael, der selv oplevede flodbølgen på nærmeste hold i Thailand, Søs Fenger, Johannes Møllehave, Nanna Lüders, Jacob Sveistrup, Helle Thorning-Schmidt og Connie Hedegaard m.fl. skrevet sig på.

Indsamlingen foregår via: www.pakistansofre.dk/p4


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op
  · Nyt underholdningsprogram på Kanal 4  · -