Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR driver ikke lobbyvirksomhed for DAB
Mandag 30. januar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Både SBS Radio og Radio 100FM kritiserer DR for at kæde udviklingen af DAB sammen med den planlagte replanlægning af FM-båndet. Teknisk direktør i DR, Paul Samsøe har således direkte sagt, at han finder DAB-sendenettet langt mere interessant end replanlægningen af FM-båndet. Men radiodirektør for DR, Leif Lønsmann, afviser i dag overfor MediaWatch beskyldninger om, at DR driver lobbyvirksomhed for DAB for at tage luften ud af FM.
"Der er ikke belæg for at sige, at vi generelt eller specifikt modsætter os konkurrence," udtaler Lønsmann og peger på, at DR - modsat Talpa Radio - ingen økonomiske eller andre egeninteresser har i hverken DAB eller replanlægning.

"Principielt synes jeg, at samfundet skal bruge sine frekvensressourcer så effektivt som muligt, og at der skal sikres optimale vilkår for såvel Public Service som privat radiovirksomhed."

Tidligere har DR udtalt sig direkte imod en frekvensreplanlægning af FM båndet, men som det fremgår af DRs oplæg til medieforliget, er DR nu hverken for eller imod en sådan oprydning på FM-båndet. Dog lægger man vægt på, at DR ikke vil acceptere, at en eventuel replanlægning går ud over DR's dækning, sendestyrke og sendekvalitet.

MediaWatch har også talt med adm. direktør for SBS Radio, Henrik Knaack. Han siger: "SBS medvirker gerne til at udvikle DAB mulighederne i Danmark, men DAB er en meget langsigtet løsning, og DAB træder på ingen måde i stedet for en tiltrængt replanlægning af FM-båndet".

Knaack tror ikke, at DAB bliver afløseren for FM, men derimod én af mange.

"Det er forstemmende, at Danmarks Radio i den grad prøver at forhindre en replanlægning af FM-båndet," siger Knaack. Han lægger meget vægt på at en replanlægning er vital for de kommercielle radioer, og når Paul Samsø fra DR taler for, at man bør satse på DAB - ikke FM – så kan det kun opfattes som et forsøg fra DR på at stække de kommercielle radioer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Knap en ud af tre betaler for streaming
  · Troels Mylenberg fra Jysk Fynske Medier til TV 2 News
  · MTG sikrer sig rettigheder til EM i Futsal
  · Sæson to af ny Zulu-ungdomsserie
  · TV 2 producerer EM-svømning til udlandet
  · Europe League fortsætter hos Discovery
  · Regeringen og DF vil fjerne licensen og gennemføre massiv nedskæring af DR
  · 'Broen' vender tilbage på DR1 med fjerde og sidste sæson
  · Dansk sport giver vækst på TV 2 Sport
  · 'Zulu Awards 2018' bliver til en festival  · -