Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DAB er et overgangsfænomen
Tirsdag 31. januar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Venstres mediepolitiske ordfører Jens Rohde siger til branchebladet FEM, at DAB er overvurderet. "Mit bedste gæt er, at DAB er et overgangsfænomen", siger Rohde og betegner den dårlige lyd, DAB leverer som elendig - og peger på, at der nu findes andre digitale formater, der er bedre og billigere i drift. Han henviser bl.a. til DRM+ (som dog fejlagtigt kaldes DRM).
Jens Rohde betegner den succes der har været med salget af DAB-radioer i Danmark som begrænset, og hæfter sig ved, at DAB flere steder i udlandet er ved at blive lukket.

DRM/DRM+ har langt større kapacitet til rådighed end DAB, og dermed bliver der plads til flere stationer, noterer Rohde.

Han mener, at det i sidste ende skal være markedet, der skal være afgørende - i stedet for at staten træffer afgørelsen.

"De teknologier vi kender i dag, både hvad angår det jordbaserede digitale net og DAB, får i sidste ende samme skæbne som telexen. De findes, men der er ingen, der bruger dem. Foreløbig udvikler vi DAB, og så må vi se, om nogen vil sende på dem. Forudsætningen for udviklingen af en teknologi er, at nogen vil bruge den. Vi kan ikke fylde op med indhold fra statens side. Det vil være fuldstændig galimatias, at vende tilbage til et de facto monopol med et radionet, hvor DR samtlige kanaler", siger Jens Rohde til 'FEM' (Forbrugerelektronik Magasinet) - det tidligere 'Radiobranchen'.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6  · -