Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Urban og DR i kampagne for DAB: "Om ti år er al radio digital"
Tirsdag 31. januar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Udviklingschef i DR og medlem af DAB Danmark, Ole Mølgaard, udtaler i dag til gratisavisen Urban: "Om ti år er al radio digital, og DAB er for øjeblikket det bedste bud på en digital løsning". Han mener samtidigt at programudbuddet på DAB er attraktivt. Urban skrev også i sidste uge om DAB - men havde ikke helt styr på de faktuelle ting.
I to artikler med overskrifterne 'FM får sparket' og 'Godt år for digital radio' har gratisavisen Urban lovprist alle herlighederne ved DAB og fortalt om, hvor godt det går for DAB.

I sidste uge skrev en af avisens bolig-journalister om DAB og anmeldte forskellige DAB-radioers design. Om DAB hedder det, at det indtil for nyligt mest var Hi-Fi nørder, der for tusindvis af kroner havde købt DAB-radioer.

De fleste HiFi nørder og andre lyd-entusiaster vender sig - tværtimod - mod DAB pga. den markant dårligere lyd, der intet har med HiFi at gøre.

Urban skriver også at Australien og dele af Asien er "røget på DAB".

Australien har netop fravalgt den gamle DAB teknologi og lande som Japan og Sydkorea har valgt andre digitale løsninger, mens nogle få andre lande gennemfører begrænsede og meget lokale forsøg med DAB. Kun i ét land i Asien er DAB reelt i brug - og det er i Singapore, der ikke er meget større end Bornholm - omend landet har godt 4 mio. indbyggere. Hvor mange DAB-radioer, der er solgt i Singapore er dog ikke oplyst.

Urban skriver også, at DAB skulle give en "bedre lyd".

Urban er blevet gjort opmærksom på fejlene, men har ikke berettiget dem.

I stedet bringer avisen en ny jubel-artikel om DAB i dagens udgave. Under overskriften 'Godt år for digital radio' skriver Urban, at radiolyden i stigende grad strømmer ud fra DAB-radioerne i de danske hjem.

Ole Mølgaard fra DR og DAB Danmark forklarer den store fremgang i salget af DAB-radioer med julesalget, men påpeger, at der er tale om en tendens over længere tid. Den lavere pris på modtagerne spiller også ind. Og så nævner Mølgaard, at "programudbuddet er attraktivt. Der er f.eks. en hel kanal med jazz og en med nyheder, så du skal ikke vente til et bestemt tidspunkt".

I begyndelsen af 2004 var der 6.400 DAB-radioer i de danske hjem. Ved udgangen af 2004 var der 40.000 DAB-radioer. Vurderingen fra DAB Danmark er, at der ved udgangen af 2005 var 160.000 DAB-radioer i de danske hjem.

Lytningen til DR's DAB-kanaler, DR Soft, DR Rock og DR Boogie har - iflg. Gallup Radio Index - fra begyndelsen af 2004 til slutningen af 2005 ligget stabilt på mellem 0.5 og 1 pct. af al radiolytning. Men det oplyser hverken DR, DAB Danmark eller Urban...

Artiklen fra Urban i dag er i øvrigt blevet vurderet værende at så stor betydning og have en så stor nyhedsværdi, at den er blevet anvendt til nyhedsindslag i P3 Nyheder på DR her til morgen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6  · -