Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny dansk internetradio - Urban FM
Fredag 31. marts 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen lørdag kl. 12 går Danmarks nye netradio Urban FM on-air med et voksent CHR/dance-format, der ikke tidligere har været hørt i Danmark - og med en helt speciel introduktion til radioen fra den amerikanske radiolegende Shadoe Stevens - kendt fra bl.a. 'The American Top 40'. Urban FM vil fra starten have studieværter i det mest af sendetiden og vil i løbet af kort tid have studieværter 24 timer i døgnet.
Danmarks nyeste netradio kommer til at hedde 'Urban FM' - og det skal vel at mærke udtales på engelsk - og man har altså ikke noget med gratisavisen 'Urban' at gøre.

Navnet 'Urban FM' er valgt for at angive, at radioen primært henvender sig til "mennesket i storbyen".

Musikformatet bliver CHR/Dance med et mere voksent præg og vil læne sig anelse op ad Rhythmic-AC/Jammin' Oldies - især i formiddags- og natfladen.

"Vi afstår bestemt ikke fra at spille den nye og hurtige musik, men der går en lige linie fra 70'ernes disco, henover 80'ernes new wave og klub-musik, til 90'ernes eurodance og frem til nutidens kommercielle house- og dancerytmer. Fællesnævneren for disse genrer er, at de har fyldt dansegulvene til bristepunktet på klubber og diskoteker i deres respektive tidsperioder. Nu får klassikere og tidens rytmer et nyt fælles hjem på Danmarks nye netradio Urban FM", siger idé-mand og daglig leder, Lars Vinter

Han fortsætter: "Dette radioformat har aldrig været afprøvet i Danmark - hverken på FM eller på nettet. Men i USA, bl.a. i New York, har formatet eksisteret i adskillige år. Radiostationer med dette format har, ad flere omgange, været blandt de mest aflyttede radioer - og klarer sig fortsat ganske godt i målingerne. Nu skal vi så se hvordan Danmark vil tage sådan et format til sig".

Til trods for at stationens rotation vil være en smule strammere i de første måneder, end det er meningen på sigt, vil man stadig opleve et langt bredere format end hos andre danske stationer, oplyser Lars Vinter. Arkivet er på mere end 2.500 titler, hvoraf en stor del er numre, f.eks. 80'er dance-klassikere, der ikke har roteret på dansk radio længe.

Radioens imaging er produceret delvist i USA og delvist i Danmark. Lyden er meget amerikansk, storby og "in-your-face" - endnu mere end man er vant til hos de nuværende danske radioer. Flere ID´s kommer med direkte henvisninger til musikken eller værterne på nogle af de største danske radiostationer.

Lars Vinter forklarer: "Humor spiller en stor rolle i imaging´en. Vi har bevidst udvalgt en række elementer fra old-school jingler - men har forsøgt at gøre "lyden" nutidig produktionsmæssigt. Blandt andet ved at tilsætte en god portion ironi og humor i jinglerne. Stationen brandes naturligvis primært på navnet 'Urban FM' - med taglinen 'The Beat of Denmark' - men også en række andre liners vil finde vej, lige såvel som personlige ID's i høj grad vil blive benyttet af de forskellige værter."

Programmerne vil bestå af værtbaseret rotationsradio med både erfarne radioværter - men også med nye navne. Blandt Urban FM´s værter kan bl.a. nævnes Anders Eichhorn, der tidligere har været på bl.a. Mojn, Radio Roskilde og Upstairs og Anders Magnusson, med fortid som bl.a. vært på Kanal Plus i Nordsjælland og tekniker hos Sky Radio.

Lars Vinter tilføjer: "Udover værterne i dagfladen, byder weekenden på et møde med værter der sætter fokus på bestemte nichegenrer inden for dancemusikken - enten nutidigt eller historisk. Således kan eksempelvis fremhæves fredagens aftenprogram, hvor fokus rettes mod latin-house - 80'ernes dancelyd i USA - eller flagskibsprogrammet 'Saturday Night Hotmix', med livemix lørdag aften fra 21 - 23 bestyret af Jesper Giovanni (tidligere Voice, Kiss FM, Sky mv.)."

Urban FM vil streame i AAC+, der giver en meget fin lydkvalitet For at lytte med, skal man have nyeste version af WinAmp.

I første omgang er det målet, at radioen placerer sig i Arbitrons målinger af sharen på netradio (kun "toppen" måles) og derefter er det naturligvis målet, at radioen kommer til tops inden for genren og målgruppen, oplyser Lars Vinter videre.

Link til streamen kan findes fra og med lørdag på http://www.urbanfm.us - og for de utålmodige og nysgerrige bliver der lidt at lytte til allerede fra om morgenen – frem til det officielle startskud lørdag kl. 12.00, hvor Lars Vinter selv sidder bag mikrofonen og vil præsentere stationens forskellige programmer.

Lørdag aften mellem 21 og 23 er der "Saturday Night Hotmix" med Jesper Giovanni. Derefter non-stop frem til mandag.

På hverdagene er der vært på i døgndrift allerede fra mandag - dog med undtagelse af tidsrummet 7 - 10. I dette tidsrum køres en teaser for det kommende morgenshow 'Mere Kaffe, Tak', der har premiere inden for nærmeste fremtid.

Allerede fra næste lørdag er der også værter i weekendfladen - mere eller mindre i døgndrift.

- - -

Se også: http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=12264


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -