Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs årsrapport godkendt
Tirsdag 25. april 2006
Af Knud Hyllested
 
DR’s bestyrelse har godkendt årsrapport og public serviceredegørelse for 2005. DR slutter regnskabsåret med et overskud på 80.6 mio kr. Licensindtægterne udgjorde 3.094,4 mio. kr. 99% af danskerne benytter DR hver uge.
Overskuddet skyldes først og fremmest øgede licensindtægter og tilbageførte hensættelser. DR havde i 2005 i alt indtægter på 3.505,2 mio. kr. De samlede omkostninger udgjorde 3.424.6 mio. kr.

DR’s økonomiske situation var i 2005 fortsat præget af de store investeringer i forbindelse med byggeriet af DR Byen, der også i de kommende år vil kræve en stram budgetstyring. 82% af byggeriet var færdig ved årsskiftet, og hovedparten af medarbejderne vil flytte i løbet af 2006.

På programsiden kunne DR i 2005 notere succeser i form af en række priser til programmer og medarbejdere, flotte seertal til ’Krøniken’ og succes for ungdomssatireserien ’Dolph’, og at over 3 mio. lyttere hver uge stiller ind på DR Radios nyhedsudsendelser.

Formanden for DR’s bestyrelse Mogens Munk Rasmussen forudser, at udbredelsen af den nye mobile og digitale teknologi vil medføre markante ændring af danskernes medieforbrug og en eksplosion af medieudbuddet, hvor forbruget bliver langt mere individuelt. Kampen om danskernes tid bliver større, og denne udvikling vil også gøre sig gældende inden for det traditionelle udbud af "flow-tv og flowradio" – ”DR skal være godt forberedt på forandringerne, så vi fortsat kan være en vigtig dansk medie- og kulturinstitution, og DR er klar til denne medierevolution,” siger formanden for DR’s bestyrelse i en kommentar til den godkendte årsrapport.

”DR skal videreudvikles som en kreativ multimedievirksomhed, der bidrager til nationens sammenhængskraft og medvirker til at gøre Danmark bedre” udtaler generaldirektør Kenneth Plummer i sin kommentar. ”DR skal engagere og udfordre borgerne til at tage aktivt del i udviklingen af alle de værdier, vi forbinder med dansk demokrati og kulturliv. For nationen er det helt afgørende, at DR følger danskerne og er til stede på fremtidens foretrukne medieplatforme. DR skal som danskernes medie- og kulturinstitution fortsat præstere det største og mest alsidige udbud af kvalitetesprogrammer, og vi skal fastholde vores overordnede mål om at være et dansk modstykke og sikre danske valgmuligheder i en mere og mere international og fragmenteret medieverden” siger generaldirektøren.

Årets resultater kan ses på www.dr.dk/omdr/word/Årets_resultater2005.doc
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6  · -