Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tvivl om DAB-radios fremtid.
Fredag 28. juli 2006
Af Knud Hyllested
 
I artikler i Jyllands-Posten og PC-World rejses der fornyet tvivl om, hvorvidt DAB er der rigtige standard for fremtidens radio. Selv om salget af DAB-radioer går pænt i Danmark, så begynder de store radiofabrikanter at tøve, fordi så få lande hidtil er gået ind for DAB som digital standard.
Politikerne kan have været for hurtigt ude, da de for seks år siden vedtog, at DAB skulle være den fremtidige digitale standard for radioer i Danmark hedder det i artikler i Jyllands-Posten og PCWorld. Indtil videre er der ud over Danmark kun Norge og England, der entydigt satser på DAB. I store lande som Frankrig, USA og Japan har man fravalgt DAB. I USA bruger man HD Radio, og i Japan har man valgt standarden ISDB-T, der også bruges til mobilvideo. I Tyskland synes salget af DAB-radioer at svigte. I Sverige har man sat DAB på stand by, medens man undersøger nye teknologier. DAB-teknologien blev udviklet i 1980’erne.

Marketingschef fra JVC Danmark mener, at Danmark ud over England er de eneste lande, hvor man kan sælge DAB-radioer, ”Hvis vi kun kan sælge 30.000 i en given periode, vil vores bagland ikke producere DAB-radioer, når vi normalt sælger en halv million af en ghettoblaster-model,” siger JVC’s marketingschef til Jyllands-Posten.

I PC World peges desuden på trådløse net-radioer, som et godt bud på en af fremtidens løsningsmodeller. På den vil man kunne modtage flere tusinde stationer, medens en DAB-radio højst kan tage 20 stationer.

Stig Hartvig Nielsen, der længe har rejst tvivl om, hvorvidt DAB ville være den rigtige standard, siger til Jyllands-Posten, at hvis man fortsat udelukkende vil satse på DAB, vil man begå en kolossal fejl, ”Det var måske det rigtige valg i 1980’erne, og vi kan have det i en periode, men udviklingen har overhalet DAB. Vi skal derfor være opmærksomme på, hvad der bliver førende.” siger Stig Hartvig Nielsen, der understreger, at han udtaler sig på egne vegne.

Paul Samsøe, der er formand for brancheforeningen DAB Danmark mener, at kritikken er skudt forbi, ”Vi har valgt en glimrende teknologi, som gør, at man kan sende 16 landsdækkende kanaler. Det vil man aldrig kunne gøre med FM. Der er ikke rigtig andre teknologier, der tilbyder det på radiosiden. FM og DAB supplerer hinanden udmærket og kan samles i samme system,” siger Paul Samsøe.
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -