Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


World DAB Forum vil satse på DAB2 og DMB
Onsdag 27. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den internationale lobby-organisation 'World DAB Forum' anser, at det aldrende DAB-system bør erstattes af de langt mere effektive systemer DAB2 eller DMB. Projektdirektør for World DAB Forum, Kelly Griffiths, konstaterer overfor SR's nyhedsprogram Ekot, at DAB kun har slået lidt an i Storbritannien og Danmark. Men går man over til DMB ser hun store kommercielle muligheder: "Så vil også tv og datafiler kunne sendes og der vil blive plads til tre gange så mange radiostationer, konstaterer Kelly Griffiths.
DAB er ihærdigt forsøgt lanceret siden tidligt i 1990'erne, men har haft svært ved at slå igennem som ny radiostandard. Intet land er gået fra FM til DAB på trods af milliardinvesteringer, hedder det fra Ekot.

For knap et år siden stoppede den svenske regering udbygningen af DAB - der indtil da havde kostet de svenske skatteydere 400 mio. kroner. Årsagen var at stort set ingen lyttede.

Men nu kan Ekot fortælle, at digital radio i Sverige måske er på vej tilbage. Det bliver blot ikke den gamle DAB teknologi, der er baseret på MPEG2 komprimering - udviklet i 1980'erne. Ekot peger i stedet på, at det i stedet vil blive DAB2 eller DMB, og fremhæver at milliardinvesteringen i infrastrukturen kommer borgerne til gode til sidst.

Går Sverige over til DAB2 eller DMB kræves der nye modtagere. De ganske få svenske radiolyttere, der har købt DAB radioer, vil derfor skulle skifte deres radioer ud.

Indtil videre fortsætter Sveriges Radio dog med at sende DAB. SR sender 6 kanaler i en DAB ensemble, der kan høres i Stockholm, Göteborg, Malmö og Luleå - svarende til ca. 35 pc. af den svenske befolkning. Tidligere kunne 85 af svenskerne høre DAB.

Afgående udviklingsdirektør, Karin Granström, fra SR siger til Ekot, at hun er usikker på, om en overgang til DMB eller DAB2 vil give en ny chance for digital radio i Sverige.
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -