Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Frankrig: Enighed om afvisning af det gamle DAB-system
Onsdag 27. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De fem største radioselskaber i Frankrig, der står for 90 pct. af al radiolytning – herunder det statslige Radio France og nu også NRJ – har dannet en ny digital radiogruppe, der vil have digital radio indført i Frankrig i løbet af 2007. Men iflg. en pressemeddelelse fra gruppen er kapaciteten på det gamle DAB-system utilstrækkelig, og i stedet må der satses på en forbedret version af DAB. Dermed mener de franske radiofolk antageligt DAB+ (også kaldet DAB2), der i stedet for MPEG2 kodning bruger MPEG4 kodning, er mere robust og giver plads til 4 gange så mange radiokanaler.
De franske radiofolk peger desuden på, at DVB-H og DVB-T kan anvendes som et supplement, skriver www.digitalradiotech.co.uk, der understreger at Frankrig ikke officielt har valgt DAB+ som ny standard, men at det er overvejende sandsynligt at det vil ske. De franske telemyndigheder, CSA, vil i løbet af kort tid afholde en offentlig høring om sagen.

De fem radiogrupper der anbefaler en moderne udgave af DAB, er Lagardère Active Broadcast (Europe 1, Europe 2 og RFM), NextRadioTV (RMC og BFM), NRJ Gruppen (NRJ, Nostalgie, Chérie FM og Rire et Chansons), det statslige Radio France (France Inter, France Info, France Bleu, France Culture, France Musique, FIP og Le Mouv), RTL (RTL, Fun Radio og RTL2) samt SIRTI (130 lokale og regionale kommercielle radiostationer).

Det er særligt bemærkelsesværdigt at NRJ, der er af de største radioselskaber i Frankrig, nu også anbefaler DAB+.

Tidligere har den kommercielle radiobranche i Tyskland gjort klart at enten skal det nuværende DAB system opgraderes eller lukkes, og Australien og New Zealand har allerede lagt sig fast på DAB+. Dermed er det svært at forestille sig, at de mange lande der er interesserede i indførelse af digital radio vil fastholde den gamle og åbenlyst dårligere DAB teknologi, når DAB+ nu lige er om hjørnet. Dermed er der udsigt til at Danmark, Storbritannien og måske et par andre lande (måske Norge og Irland) - som de eneste - vil fastholde DAB i endnu måske 5-10 år, vurderer Steve Green fra digitalradiotech.co.uk.

Det forhold at Frankrig vil lancere de nye digitale tjenester allerede i 2007 antyder at den nye DAB+ standard vil blive offentliggjort snart. Det er nødvendigt at standarden offentliggøres før radioproducenterne kan fremstille nye digitale radioer med den nye standard.

Og de nye digitale radioer vil givetvis ikke kun kunne modtage DAB+ (og dermed også de gamle DAB signaler i MPEG 2) men sikkert også DMB og DVB-H.

- - -

Læs mere her: http://www.digitalradiotech.co.uk/


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -