Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR venter ekstraregning på 630 mio. kr. i byggeskandale
Torsdag 28. september 2006
Af Thomas Nielsen
 
En redegørelse, som DR's bestyrelse onsdag afleverede til kulturministeren viser, at det vil blive 630 mio. kr. dyrere end beregnet, at færdiggøre DR Byen. Alene det meget omtalte koncerthus bliver 270 mio. kr. dyrere, og dermed kommer den samlede regning for det skandaleramte byggeri op på fire mia. kr.
Redegørelsen viser, at det især er ekstra omkostninger til byggeriet af det ambitiøse koncerthus, som bærer skylden for det økonomiske kaos. Ekstraregningen er her på 270 mio. kr.

Byggeriet af DR Byen er også blevet dyrere end beregnet, fordi der undervejs er ændret på kravene til blandt andet nyhedsstudie og redigeringsrum. Derudover har der været ekstra lønudgifter til overarbejde, fordi byggeriet er blevet forceret i forsøget på at leve op til en stram tidsplan, oplyser Ritzau.

"DR's bestyrelse fik forelagt slutprognosen på et møde den 7. september 2006 og har taget prognosen samt den forelagte begrundelse herfor til efterretning med meget stor beklagelse. Bestyrelsen har også noteret sig, at byggeriet nu er så langt fremskredent, at egentlige besparelser af et større omfang ikke er mulige", skriver bestyrelsesformand i DR, Mogens Rasmussen bl.a. i den redegørelse, som han onsdag afleverede til kulturminister Brian Mikkelsen (K).

For at kunne klare nye dyre overraskelser i byggeriet af DR Byen frem til den forventede færdiggørelse i januar 2008, har dens projektledelse afsat en reserve på 114 mio. kr., samt et ekstra risikotillæg på 105 mio. kr.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Kørelærerne' - ny serie på TV 2 Zulu
  · 'Forsidefruer' vender tilbage
  · Kopi af DR-serie hitter i Sverige
  · Singler dater - i undertøj - på Zulu
  · Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'
  · Danske tv-serier samler befolkningen - efterhånden også på TV 2
  · Er lykken flere kærester - spørger TV 2
  · Meyerheim træder ud i virkeligheden
  · DR vil udfordre børns stjernedrømme
  · 'Din geniale krop' på DR1  · -