Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radio får den nyeste teknik
Tirsdag 30. januar 2007
Af Knud Hyllested
 
Når TV 2 Radio i morgen aften til midnat starter sine udsendelser fra foreløbige studier i Københavns Sydhavn sker det med noget af den nyeste teknik på feltet.
Nicolai Trane, der med titel af projekt manager, står for opbygningen af TV 2 Radios studier løfter i fagbladet Monitor lidt af sløret for TV 2 Radios tekniske opbygning.

TV 2 Radio starter fra en midlertidig adresse fra TV 2 Networks’ lokaler i Støberigade i Københavns Sydhavn. I løbet af 2007 flyttes til Teglholmen, der ligger inden for meget kort afstand fra Støberigade.

TV 2 Radio har to ens studier. Afviklingssystemet er dalet, men hvert studie er også udrustet med to cd-afspillere, hvis dalet skulle stå af. På hard discen ligger 7.500 stykker musik.

Når de midlertidige studier i Støberigade er oppe at køre, går man i gang med at bygge de permanente studier på Teglholmen.

Det tekniske set up er designet af TV 2 Radios project manager, Nicolai Trane, der tidligere har løst lignende opgaver hos Radio 100FM og Sky Radio.

Studierne bliver bygget i samarbejde med det nederlandske firma Basement Electric, der også stod for opbygningen af Radio 100FM, både i Danmark og i Nederlandene. Her har Basement Electric desuden taget sig af den tekniske opbygning af førende stationer som Radio 538 og Radio 10 Gold. Basement Electric går for at være blandt de bedste i Europa og anvender produkter fra bl.a. AKG, Studer, Sony, Eela og Behringer.

Ud over TV 2 Radios studier har Basement Electric opbygget hele netværket i TV 2 huset, hvor det bl.a. er muligt via en Lawo 73 hovedmatrix samt otte Lawo 17 subrouters at dele alle former for lyd med TV 2’s øvrige kanaler.

Selve distributionen af TV Radio foretages af Broadcast Service Danmark. Her er sendernettet delt op i fem regioner, så det en dag vil være muligt at sende regionalt, hvis man måtte ønske det.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -