Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rekordregnskab fra Radio ABC – overskud på knap 4 mio. kr.
Tirsdag 30. januar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I alt 3.8 mio. kr. i plus blev det til for Radio ABC-gruppen for regnskabsåret 1 oktober 2005 - 20. september 2006. Det er en forbedring på 0.7 mio. kr. i forhold til rekordregnskabet for året før. Direktør Ole Søndergaard siger i forbindelse med regnskabet, at tallene viser, at tålmodighed og godt købmandskab også virker på radioområdet.
Som sædvanligt giver Radio ABC’s regnskab - med deres forskudte regnskabsår - den første indikation af, hvordan det er gået for de kommercielle radiostationer i Danmark i det forløbne år. Og når man kigger på tallene viser det - igen - pil opad.

Af regnskabet for Radio ABC A/S fremgår det, at bruttofortjenesten er gået frem fra 8.9 mio. kr. til 12.4 mio. kr. - samtidigt med, der er blevet flere ansatte.

Radio ABC's direktør Ole Søndergaard forklarer dette med, at man i 2005/2006 har haft alle radioaktiviteterne i Kronjylland/Djursland i ét selskab. En samling, der startede i forrige regnskabsår.

På bundlinien slår den større bruttofortjeneste igennem med 1.6 mio. kr., og resultatet før skat i Radio ABC A/S var 3.9 mio. kr. mod 2.3 året forinden.

Radio ABC’s ugeavis 'Din Avis' bidrager til koncernoverskuddet med et plus på 0.9 mio. kr. (0.7 året før) og Radio Skive har givet et plus på 0.8 mio. kr. (0.2 året før).

Endvidere er der afskrivninger på bl.a. koncerngoodwill og associerede selskaber i Radio ABC Holding på sammenlagt 1.8 mio. kr., så koncernresultatet netto samlet bliver 3.8 mio. kr. i overskud før skat.

Ole Søndergaard siger: ”Vi har lavet udviklingen i Randers fra en lille pæn forretning til en lidt større pæn forretning, og det samme er sket i Skive. Vi vil nu forsøge at lave udviklingen i Sønderjylland med Radio Mojn, efter vi i foråret 2006 købte yderligere 1/3-del, så vi nu ejer godt 2/3-dele.”

Ole Søndergaard siger videre, at landssalget har været stabilt til stigende i 2006, og det primært er udviklingen i lokalsalget, der har drevet væksten for Radio ABC-stationerne (Radio ABC, Radio Alfa, Radio ABC-Solo FM, Radio Skive, Radio Alfa – Skive, Radio Mojn i Aabenraa og MixFM i Haderslev). Bl.a. er der udvidet med en ekstra sælger i Kronjylland/Djursland og en ekstra radiostation i Skive (Radio Alfa – Skive).

Omkring forventningerne til 2006/2007 regnskabet er Ole Søndergaard lidt mere forsigtig. ”Vi har ikke noget kommunalvalg i dette regnskabsår, vi har (endnu) ikke startet nye aktiviteter op og der bliver mere kamp om landskronerne, så det kan godt blive svært at lave en ny rekord. Men vi vil gøre vores bedste.”


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6  · -