Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Frederiksberg-Journalen hænges ud
Onsdag 28. februar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Gratisavisen Nyhedsavisen har nu kastet sig over radio- og forfatterparret Britt Bartenbach og Ole Hans Jensen (billedet), der står bag Radio Frederiksberg Journalen, Frederiksberg Natradio og Radio Ellekær. I en stort opsat forsideartikel hænges de to forfattere og radiofolk ud under overskriften ”Fup-historikere får statsstøtte til radio”.
Sagen er tilsyneladende, at Britt Bartenbach og Ole Hans Jensen har været udsat for et groft svindelnummer, hvor multikunstneren Peter Wendelboe bevidst igennem tre år har fodret radio- og forfatterparret med forkerte informationer – bl.a. ved at udgive sig for at være fiktive personer, og ved at fremsende opdigtede kilder og manipulerede billeder. Wendelboes motiv har været at afsløre parrets påståede manipulation og begynde en debat om historieforfalskning. Han betragter sit svindelnummer som ”et kunstværk” indenfor genren ”situationisme”.

Peter Wendelboe er billedkunstner, folkeskolelærer og er autodidakt multimediedesigner. Han er bl.a. kendt for badges med teksten 'Udryd pædagogerne', men også opfindelsen af den rød/hvide klaphat

Britt Bartenbach og Ole Hans Jensen har brugt oplysningerne fra Peter Wendelboe – angiveligt helt ukritisk – i både udsendelserne på Frederiksberg Journalen og i en netop udgivet bog `Den sidste aktion´ om mordet på et ægtepar på Peter Bangs Vej i 1948 – eller snarere, at det netop ikke fandt noget mord sted.

Nyhedsavisen fokuserer i sin forsideartikel på, at ”hundredtusindvis af skattekroner er siden 2001 gået til lokalradioerne Radio Frederiksberg Journalen, Frederiksberg Natradio og Radio Ellekær”. Alene i år uddeler Kulturministeriet 160.832 kr. til de nævnte stationer.

”Deres forhold til historien er så manipulerende og naivt, at de ikke burde have tilskud,” udtaler historiker med speciale i besættelse, Rene Rasmussen, til Nyhedsavisen.

Britt Bartenbach og Ole Hans Jensen har ikke ønsket at medvirke i Nyhedsavisens historie.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Boxer opgraderer tre kanaler til HD - og sætter prisen lidt op
  · Ny dansk tegnefilmsserie på HBO Nordic
  · Ny dokumentarserie på Discovery om jagten på forsvundne narkomillioner
  · Ny DR K-serie om sorg
  · Danmark-Irland gav seerrekord for Kanal 5
  · 'Detektor' relanceres med to nye værter
  · Indblik i flygtninges ungdomsliv
  · Endnu en pris til 'Bitre druer'
  · Louise Wolff vender tilbage til DR
  · TV 2 taber EU-sag om statsstøtte  · -