Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Også store besparelser på DR P4
Fredag 27. april 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er ikke kun P1, der rammes hårdt at besparelserne i DR. Det gør også P4 og de regionale stationer. Generaldirektør Kenneth Plummer meldte ellers ud tidligere på ugen, at "i forhold til det store budget for P4, så er besparelserne relativt begrænsede", og Plummer vurderede, at der ville blive fyret færre end 10 personer på regionalradioerne. Tillidsfolkene på P4 har imidlertid talt antallet af fyringer som følge af spareplan og omstruktureringer sammen til 29 på regionalradioerne. Så vidt radionyt.com erfarer vil sparekravet til P4 muligvis lande på omkring 10 mio. kr.
P4 er med dets mange regionale stationer en dyr kanal. Det koster et pænt stykke over 120 mio. kr. at drive P4-systemet. Alene derfor er det nærliggende, at sparekniven vil ramme P4. Samtidigt lider flere regionalradioer under "ophobede underskud".

Formelt er der endnu ikke taget en endelig beslutning om, hvor mange millioner der skal spares på P4. Vurderingen er dog, at besparelser i omegnen af 10 mio. kr. næppe er skudt helt ved siden af. Men det kan i værte fald komme helt op på 20 mio. kr., erfarer radionyt.com.

Allerede nu ligger det iflg. tillidsmand Allan Høyer fra DR Midt & Vest fast, at 29 stillinger fjernes på de 8 regionalradioer - og mindst to landsdækkende programmer fjernes. Besparelserne sker fortrinsvis gennem fyringer, skriver Allan Høyer i DRåben. For de forskellige regionalradioer er der tale om op til 7-8 fyringer. Hårdest ramt bliver DR Nordjylland og DR Midt & Vest.

DR Østjylland skal fyre to medarbejdere. Iflg. TV 2 Østjylland skal der i alt fyres 24 medarbejdere fra DR i Århus.

Helt præcist, hvordan sparekniven rammer P4, kan dog først siges umiddelbart før sommerferien, når programplanen for 2008 er lagt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -