Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SBS Radio lukker KOMM
Fredag 27. april 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
SBS Radio (The Voice og Radio 2) vil ikke længere være i stue med lokale kommercielle stationer som Ringkøbing Lokalradio, Radio Limfjord og Radio Hirtshals. Det betyder at der nu er udsigt til, at brancheforeningen KOMM (Foreningen af Kommercielle Lokalradio og TV Stationer) nedlægges på en ekstraordinær generalforsamling om 14 dage.
KOMM har i dag holdt ordinær generalforsamling, hvor SBS under punktet 'Eventuelt' stillede forslag om nedlæggelse af KOMM. Det er bl.a. uenighed om en eventuel kommende frekvensreplanlægning der skiller vandene.

Den nyvalgte bestyrelse vil derfor indkalde til en ekstraordinær generalforsamling om 14 dage, hvor en 'likvidering' af foreningen vil blive vedtaget. Så vidt radionyt.com erfarer, er der dog bestræbelser på, at der i stedet skal ske en 'opsplitning', således at SBS-stationerne fortsætter i én organisation mens de uafhængige stationer fortsætter i en anden organisation.

KOMM består i dag af 31 medlemmer. De 19 er sendetilladelsesforeninger (med så eksotiske navne som bl.a. 'Alsidig Radio i Brøndby', 'Foreningen Dragør Borgerradio, 'Danmarks Erhvervsradio'' og 'Lokalradioforeningen Højfyn'), der er kontrolleret af SBS, 5 er i et samarbejdsforhold til SBS - og kun 7 er uafhængige stationer.

Efter 2 år som formand - og efter 17 år som bestyrelsesmedlem - valgte Carsten Warming på generalforsamlingen at trække sig ud af bestyrelsen. Han repræsenterer ikke længere en radiostation. Henrik Knaack (The Voice) og Torben Grøn (Radio Silkeborg) gik også ud af bestyrelsen. Peter Bruun Hansen (VLR) og Bent Helvang (Lokalradioforeningen af 2003 i Dianalund) fortsætter i bestyrelsen, mens Eric Hansen, Heidi Guldbæk og Jan Andersen - alle fra SBS - blev nyvalgt til bestyrelsen.

Radionyt.com erfarer, at 4-6 uafhængige kommercielle radioer er parate til at blive medlem af en ny brancheforening for kommercielle lokalradioer, hvor SBS ikke er med.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -