Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR anklages for topstyring
Tirsdag 25. september 2007
Af Karsten Jensen
 
Det tidligere bestyrelsesmedlem i DR, Rolf Bagger, anklager nu generaldirektør Kenneth Plummer og bestyrelsesformand Mogens Munk Rasmussen for topstyring og for at gå uden om bestyrelsen i sagerne om fyring af ledende medarbejdere.
Rolf Bagger nævner i Berlingske Tidende fyringerne af tidligere økonomidirektør Bent Fjord og nyligt afgåede programdirektør, Lars Vesterløkke.

”Der står jo i vedtægten for Danmarks Radio, at bestyrelsen afskediger og ansætter medlemmer af direktionen. Men jeg kan jo konstatere, at i sagerne med Bent Fjord og Lars Vesterløkke var der jo de facto tale om en fyring. Dem, man vil af med, trækker man lige til side, inden man underretter bestyrelsen. Man har det formelle i orden, da de pågældende ansatte på papiret er gået frivilligt. Den tvang, der er foregået bag lukkede døre, hører vi ikke om.”

Rolf Bagger siger til avisen, at det særligt drejer som om bestyrelsesformanden, der ønsker at lede DR som en erhvervsvirksomhed. Beskyldningerne fra Bagger fortsætter:

”En del af Munk Rasmussens måde at holde bestyrelsen i kort snor på har været at køre bestyrelsesmøderne utroligt stramt. De skal være færdige til fastsat tid, og der skal ikke holdes for mange møder. Og det lægger et kolosalt pres på bestyrelsen for at blive hurtigt færdig.”

I 2002 udnævnte kulturminister Brian Mikkelsen (K) forfatter Rolf Bagger og direktør i rederiet Lauritzen A/S til DR’s bestyrelse. Rolf Bagger udtrådte fra bestyrelsen sidste år og det er ikke første gang han er kommet med kritik af DR-ledelsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf