Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Endnu en topchef forlader DR
Onsdag 31. oktober 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den hidtidige chef for direktionssekretariatet og underdirektør i DR, Peter Kyhl, forlader DR. Han har stået i spidsen for direktionssekretariatet siden 1997, men skifter 1. januar til nyt job som driftsdirektør i Metroselskabet I/S. DR benytter lejligheden til at lægge direktionssekretariatet sammen med DR Jura fra årsskiftet, og ny chef her bliver Maria Rørbye Rønn.
Maria Rørbye Rønn (43) er jurist og advokat. Hun blev ansat som advokat i det daværende DR Ophavsret i 1995, og har siden 2001 været chef for DR Jura.

DR vælger i forbindelse med Peter Kyhls jobskifte at lægge Direktionssekretariatet og DR Jura sammen, fordi de to afdelinger i forvejen har mange berøringsflader og begge arbejder på tværs af hele mediehuset.

DR's generaldirektør Kenneth Plummer siger, at han vil komme til at savne Peter Kyhl, som han har arbejdet sammen med i godt to år.

"Peter Kyhl har ydet en stor indsats, og han har et godt og solidt overblik over, hvad der sker i alle dele af huset. Jeg vil komme til at savne ham," siger generaldirektøren, der samtidig byder velkommen til Maria Rørbye Rønn på den nye, fusionerede post.

"Maria kender heldigvis også huset godt, og jeg synes, det giver god mening at de to afdelinger fremover bliver til en. Jeg glæder mig til det øgede samarbejde," siger Kenneth Plummer.

Maria Rørbye Rønn havde ingen betænkninger, da hun blev tilbudt jobbet, og hun ser frem til at overtage jobbet som underdirektør for et samlet direktionssekretariat og DR Jura fra nytår.

"Jeg er super glad for den nye udfordring. Det er en fantastisk mulighed for at skabe fornyet sammenhæng og synergi i opgaverne og arbejdsprocesserne til glæde for medarbejderne og DR," siger Maria Rørbye Rønn.

Og selv om Peter Kyhl nu skal tænke mere på metrodrift end på programmer og tilbud til licensbetalerne, siger han, at der ingen tvivl er om, at hans public service-hjerte stadig banker for DR.

"DR går i blodet, og det er svært at løsrive sig. Men, jeg glæder mig til at kunne forholde mig til DR udefra og bare nyde de mange fantastiske programmer og tjenester. Jeg ser virkelig frem til at omsætte min erfaring fra DR til en ny arbejdsplads. DR er et mangfoldigt og kreativt hus, som jeg er stolt af at have været en del af i så mange år. Nu er tiden dog rigtig for mig at rykke videre - og måske er det på tide, at mine børn igen må se TV 2....," siger han.

- - -

Foto: Peter Kyhl forlader chefposten i DRs direktionssekretariat og bliver afløst af Maria Rørbye Rønn fra 1. januar 2008. (Fotograf: Thomas Wittrup)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Viaplay producerer sin første danske sportsdokumentar
  · Tre dramaserier på DR fra efteråret
  · TV 2 Zulu lancerer legat
  · Nye fodbolddokumentarer på History
  · Peter Møller kommer på udebane i Rusland
  · Ny historisk dramaserie på TV 2 Charlie
  · 'Sjakket' - kan gamle håndværkere sætte skub i modløse unge?
  · DR sætter fokus på angst
  · Mest sete ishockeykamp på dansk tv
  · Flere dokumentarer på DRTV  · -