Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: SBS overtager Kanal 24 - halvdelen af medarbejderne fyres
Torsdag 27. december 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den landsdækkende norske kommercielle radiokanal Kanal 24 er blevet solgt. For et år siden købte norsk TV 2 de andre ejere af Kanal 24 ud. Nu har TV 2 solgt det meste igen. Fremover vil driften af Kanal 24 - samt Radio 1 og The Voice - blive varetaget af et nyt selskab, hvor SBS får en ejerandel på 77 pct. og TV 2 Gruppen en ejerandel på 23 pct. Dermed er den videre drift af det underskudsgivende Kanal 24 sikret. Medarbejderne er skuffede, og der er allerede bebudet massefyringer på Kanal 24.
Kanal 24 blev sat til salg lige efter sommerferien. Blandt de mulige købere var den anden landsdækkende kommercielle radio i Norge, P4, men ved et sådan køb, ville der blive skabt et monopol på landsdækkende kommerciel radio i Norge, og derfor faldt det til jorden. SBS blev også nævnt som potentiel køber, men det blev afvist. Det viste sig dog efterfølgende, at SBS' ejer, det tyske ProSiebenSat 1, var særdeles interesseret.

Og lige før jul blev det så meddelt, at der var fundet en løsning. Driften af Kanal 24 lægges iflg. Kampanje ind i et nyt selskab, som bliver et datterselskab af SBS Radio Norge, og hvor SBS får 77 pct. og TV 2 får 23 pct.

SBS imødeser en række synergieffekter ved overtagelse. SBS driver i forvejen de lokale Radio 1 stationer og The Voice stationer i Norge.

Umiddelbart betyder det at 34 af de 75 ansatte på Kanal 24 får en fyreseddel.

TV 2 hæfter sig ved, at det er lykkedes at redde 35 arbejdspladser. Alternativet til den voldsomme personalereduktion ville iflg. leder af Kanal 24, Alf Hildrum, have været en lukning af Kanal 24.

Talsmanden for de ansatte på Kanal 24 mener ikke, at salget er gennemført på en acceptabel måde. De ansattes repræsentanter er blevet holdt helt udenfor salgsforløbet, og så giver medarbejderrepræsentanterne udtryk for utilfredshed over, at det fremtidige redaktionelle produkt vil komme til at ligge på et helt andet niveau end det Kanal 24 hidtil har leveret.

Indtil nu har Kanal 24 givet næsten en halv milliard norske kroner - svarende til 448 millioner danske kroner - i underskud. Langt hovedparten af disse penge er tabt af norsk TV 2.

Det er ikke oplyst, hvor meget TV 2 får af SBS for de 77 pct. i det nye selskab, men TV 2 er angiveligt gået ind med 60 mio. norske kr. i det nye selskab.

Kanal 24s sendetilladelse løber frem til 1. januar 2014.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Tre dramaserier på DR fra efteråret
  · TV 2 Zulu lancerer legat
  · Nye fodbolddokumentarer på History
  · Peter Møller kommer på udebane i Rusland
  · Ny historisk dramaserie på TV 2 Charlie
  · 'Sjakket' - kan gamle håndværkere sætte skub i modløse unge?
  · DR sætter fokus på angst
  · Mest sete ishockeykamp på dansk tv
  · Flere dokumentarer på DRTV
  · Ny TV 2 Fri-serie om luksushuse  · -