Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio afgørelse om 1-2 måneder
Mandag 28. januar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I dag blev retssagen mellem den danske stat og Sky Radio indledt. Parterne kræver flere hundrede millioner kroner af den anden part. Retssagen foregår i Københavns Byret og løber de næste to uger. En afgørelse ventes først om 1-2 måneder.
Retssagen startede i dag kl. 9.30 med bilag- og dokumentgennemgang. Først på torsdag starter vidneforklaringer.

Sky Radio har anlagt sag mod den danske stat, fordi man ikke mener, at Sky Radio på FM5-nettet fik den lovede dækning - i DR-kvalitet - på knap 80 pct. af den danske befolkning - men kun 50 pct. Sky Radio vil derfor have staten til at betale det tab på 247 mio. kr., som Sky Radio har lidt i Danmark.

Formand for Radio- og tv-nævnet siger i dag til DR Nyheder, at Sky Radio har fået præcis den befolkningsdækning, som Sky Radio blev stillet i udsigt ved auktionen.

I stedet gør den danske stat et krav om misligholdelse af kontrakten gældende overfor Sky Radio. Sky skulle have sendt i hele koncessionensperioden og betalt 54 mio. kr. årligt i koncessionsafgift, og staten kræver derfor 210 mio. kr. + renter fra Sky Radio.

Kasper Krüger er forsat ansat som adm. direktør for Sky Radio A/S, der fortsat ejes af Rupert Murdochs globale mediekoncern News Corp.

"Jeg har aftalt at blive i min stilling frem til sagen er slut i februar. Det er vores forventning, at sagen slutter herefter, ved at retten giver Sky Radio medhold," siger Krüger til MediaWatch.

Udover arbejdet med retssagen er Kasper Krüger fast konsulent for DR's chefredaktion i forbindelse med P2. Han bistår med viden om musikprogrammering af klassisk musik, programflow, markedsføring og eksterne PR aktiviteter.

Derudover arbejder Kasper Krüger med udenlandske partnere om lancering af specialiserede nicheradiokanaler til kabel- satellit og internet-markedet.

DR Nyheder oplyser, at en afgørelse i sagen først ventes om 1-2 måneder. Sky Radio har tidligere tilkendegivet, at hvis man skulle tabe sagen, vil den omgående blive anket til landsretten.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Ny 'Viaplay Original' med Thomas Bo Larsen - premiere på TV3 og Viaplay til foråret
  · Josefine Høgh bliver ny vært på DR Sporten
  · Fem unge flytter sammen i 'Roomies'
  · Ny sæson af serie om elitesoldater
  · Dokumentar: En gave fra himlen - eller for godt til at være sandt?
  · Ny DR2-serie: Ranes Museum
  · TV 2 Zulu har skiftet brand
  · Bellaiche forlader 'Go'aften Dammark'
  · DR kan vise kvindefodbold frem til 2023
  · Christian Rank bliver ny dramachef i DR  · -