Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR uddeler Radiopris til to journalister
Onsdag 30. januar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De to helt nyuddannede journalister Kim Lykke Vester og Jeppe Raahede Børsting modtager i eftermiddag DR's Radiopris.
Prisen bliver uddelt af chefredaktør for P1, Anders Kinch-Jensen i forbindelse med at Journalisthøjskolens afgangshold januar 2008 holder afslutningsfest.

Kim Lykke Vester og Jeppe Raahede Børsting får prisen for deres radiohovedopgave, som handler om USA's forlystelsesby nr. 1, Las Vegas. Mange har besøgt byen, og endnu flere har hørt om den. Men de fleste har ikke hørt om den bagside, der befinder sig ganske få meter fra hovedgaden The Strip, hvor alle turister befinder sig, og hvor de brænder milliarder af dollars af på rekordtid i de mange casinoer, hvor der er alt - undtagen ure, så turisterne kan miste fornemmelse for nat og dag - og spille, til de segner.

De to radiopris-modtagere har i deres udsendelse fulgt tre af de mange mennesker, som kiksede springet ind på The Strip, og for hvem den amerikanske drøm kollapsede.

De møder blandt andet den unge fyr Cassidy, der bor i Las Vegas-bydelen Naked City, hvor man hverken kan regne med at have tøj eller værdier i behold, hvis man bevæger sig fra den ene ende til den anden.

”Når jeg giver DRs Radiopris til journalisterne bag denne udsendelse, skyldes det først og fremmest deres mod. Mod både på det helt konkrete plan, for det er ikke rare steder, de har været. Og mod på det rent formidlingsmæssige og eksamensmæssige. For de rejste til USA uden aftaler - til et miljø uden e-mail-adresser, telefontider og Facebook-profiler,” siger Anders Kinch-Jensen.

”Tilmed har de fastholdt et sundt journalistisk princip. De har ikke betalt deres kilder, selv om det ville have været meget nemmere i dette miljø, hvor lysten til at fortælle nok er meget lille, og behovet for penge er meget stort. De måtte godt nok have penge op af lommerne på et tidspunkt. Men det var, fordi de blev udsat for et væbnet røveri i Naked City og i den forbindelse mistede 20 dollars, en hat og en lighter.”

Anders Kinch-Jensen forventer, at P1 sender reportagen ved en senere lejlighed.

DRs radiopris er på 6.000 kr.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op  · -