Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vil sende mere DAB-radio
Torsdag 29. maj 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Jeg mener, at DAB er fremtidens radio, så derfor kommer vi også til at satse mere der," siger DR's mediedirektør Lars Grarup, der også er direktør for DR Radio til Berlingske Business. DR sendte ellers 16.478 timer mindre på DAB sidste år set i forhold til året før, men iflg. Lars Grarup er det DR's intention, "at tallet skal vendes igen". Han går dermed stik imod medieaftalen for 2007-2010, hvoraf det fremgår at DR skal reducere sin DAB-kapacitet med 1/3.

Siden 2003 har DR hvert år øget antallet af sendetimer på DAB, men i 2007 blev denne udvikling brudt idet antallet af sendte timer gik ned: Fra 111.746 i 2006 til 95.268 timer i 2007.

Lars Grarup foklarer det med, at DR blev nødt til at spare alle steder. "Også der, hvor fremtiden ligger," siger han. DR lukkede tre DAB-kanaler sidste år.

Men iflg. Grarup vil DR fremover sende flere timers DAB-radio. Han siger til Berlingske Business, at tallet skal vendes igen.

Derudover planlægger DR at lave "rigtige radiokanaler på DAB." Berlingske Business skriver, at "det skal gøres ved hjælp af værter."

"Vi skal have personlighed på DAB-radiokanalerne, men så snart du gør det, bliver det meget dyrere at producere," udtaler Lars Grarup.

Samtidigt med at DR vil øge antallet af DAB-sendetimer, så ønsker Lars Grarup også, at flere kommercielle stationer skal hoppe med på DAB-vognen: "Hvis man skal løfte en ny platform, kræver det, at den bliver attraktiv for den almindelig dansker, og det gøres bedre, hvis vi er flere om udviklingen," mener DR's mediedirektør.

- - -

Af den mediepolitisk aftale for 2007-2010 mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti fra juni 2006 fremgår det:

· alle DRs landsdækkende DAB-kanaler samles i blok 1 pr. 1. januar 2007.
· den sjette radiokanal (Radio 100FM) samt den eller de kommende tilladelseshavere til den femte FM-radiokanal sender i blok 2. De øvrige 3-4 landsdækkende sendemuligheder i blok 2 udbydes på auktion (uden programmæssige krav) snarest muligt med henblik på, at programvirksomheden kan påbegyndes pr. 1. januar 2007
· i blok 3 tildeles DR én sendemulighed i hvert af de regionale områder til regional radio; de øvrige sendemuligheder udbydes på auktion til kommercielle radiostationer. Programvirksomheden kan tidligst indledes, når der i Danmark og berørte nabolande er slukket for analogt tv
· sendemulighederne i L-båndet udbydes til lokalradioformål snarest muligt med henblik på fremme af ”den lokale stemme” i medieudbuddet. Programvirksomheden kan indledes 1. april 2007, når Danmark har fuld rådighed over sendemulighederne.
Udbygningen af DAB er baseret på den grundlæggende forudsætning, at det offentlige udbyder sendemulighederne, og at det herefter er op til aktørerne på markedet at udnytte sendemulighederne.
Det er de kommende tilladelseshavere selv, som finansierer såvel programvirksomheden som etableringen og driften af de nødvendige sendenet.
Sammenfattende indebærer den foreslåede anvendelse en samlet reduktion af DRs DAB-kapacitet med ca. 1/3 i forhold til i dag.


- - -

Foto: Lars Grarup (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke  · -