Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 1 erstatter Radio Silkeborg
Fredag 30. maj 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I dag klokken 9.00 skiftede en af Danmarks store gamle lokale radiostationer navn. Fra i over 23 år at have indarbejdet et stærkt brand i hele Midt- og Østjylland som Radio Silkeborg, så har lyttere og medarbejdere nu sagt farvel til navnet Radio Silkeborg - og goddag til Radio 1.
”Tiden er inde til at vi skal forny os. Og med et geografisk navn kan det mange gange være svært at nå længere ud i vores sendeområde, både hvad angår det at få flere lyttere og flere reklamekroner,” siger direktør Torben Grøn.

”Jeg er godt klar over, at det er et stort skridt at tage med et helt nyt navn. Men skal vi tilpasse os udviklingen og forberede os for fremtiden, skal det være nu. Som kommunerne har tilpasset sig samfundet, så er vi også nødsaget til at gøre det samme. Vi kan sagtens ”blive større” uden at vi mister vores hovedformål, det at være en lokal radio og varetage vore lokale forpligtigelser i det vores lytteområde. Og det nye navn er efter min mening det helt rigtige. Vi har nu i lidt over 23 år været en yderst populær radio i det Midt- og Østjyske. Så hvorfor så ikke være den bedste – nummer 1,” siger Torben Grøn.

Radioen har i dag 44.000 ugentlige lyttere og dækker store dele af Midt- og Østjylland.

”Vores musikprofil er populær og vil fortsat være den samme med nogle småjusteringer. Indholdet i vores flader vil også forblive det vi er kendte for. Det kan godt være at vi fremover vil komme mere rundt i lytteområdet, men det skulle ikke gøre vore udsendelser mindre interessante,” siger program- og souchef Michael Jørgensen, og tilføjer: ”Vores mål er at sende radio til den målgruppe der har en ung tilgang til livet. Og det kan for den sags skyld være en på både 20 eller 45.”

Det har taget over et halvt år at finde samt klargøre det nye navn.

”Vi valgte fra starten at delagtiggøre vore mange trofaste lyttere i navneprocessen, hvor de havde mulighed for at sende os et navneforslag og deltage i en konkurrence om et rejsegavekort på kr. 10.000,” siger Torben Grøn.

”Vi modtog et meget stort antal forslag, som for os bekræftede den store interesse i navneændringen. Og da vi endelig fandt navnet gav det os en yderligere ny udfordring, da det var registreret hos et af landets største dagblade – uden dog at være i brug. Men med stor velvilje og forståelse overlod de navnet til os.”

Stationens hjemmeside kan nu findes på http://www.radio1.nu . Derudover har man registreret adressen www.radioet.dk, der dog endnu ikke er taget i brug.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke  · -