Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Radio 1 mister sendetilladelser
Mandag 2. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medietilsynet har i dag offentliggjort, hvem der får sendetilladelse til at drive lokalradio i Norge de kommende syv år. Overraskende mister SBS-stationen Radio 1 sendetilladelser i både Oslo og Stavanger. Til gengæld er der jubel hos bl.a. NRJ og en tidligere direktør for P4.
Det norske Medietilsynet har i dag udnævnt tabere og vindere for retten til at drive lokale radiostationer i Norge i perioden 1. januar 2009 til 31. december 2015.

Kampen har været meget hård - særligt i storbyerne, og mange har søgt forgæves. På landsbasis blev der kun uddelt 24 døgn-sendetilladelser, mens 109 fik sendetilladelser på delte frekvenser og endelig var der 122 sendetilladelser til niche-radioer.

Der er tale om 39 færre sendetilladelser end ved sidste runde i 2002, og det skyldes at Medietilsyner ønsker, at sikre et så godt kommercielt driftsgrundlag for de lokale radiostationer som muligt.

Medietilsynet har i øvrigt lagt meget vægt på, at de lokale stationer skal være lokale - og så ikke mindst, at de har et solidt økonomisk fundament, der gør dem i stand til at realisere planerne.

Når gamle veletablerede stationer som f.eks. Radio 1 har mistet sendetilladelse i Oslo og Stavanger, så hænger det iflg. Medietilsynet sammen med, at man IKKE har tillagt det noget vægt, at stationerne allerede sendte i et bestemt område. "Til forskel fra tidligere har man ikke en etableret ret til at drive radio," hedder det i en kommentar fra Medietilsynet.

Afgørelserne kan ankes inden 27. juni.


I Oslo forsvinder Radio 1. I stedet var det NRJ, 21st Venture og Jazzradioen, der fik de tre 24-timers sendetilladelser i hhv. "Stor-Oslo" og Oslo.

Som et plaster på såret i Oslo får SBS Radio dog sendetilladelse i Asker og Bærum samt på Nesodden.

Twentyfirst Ventures daglige leder hedder Svein Larsen, og han er godt tilfreds med en døgnsendetilladelse i Oslo. Larsen var topchef for P4 igennem fem år og forsøgte sidst at overtage Kanal 24 fra norsk TV 2 - uden at det lykkedes.

Radio Oslo og Radio Tango er heller ikke at finde på listen over de, der har fået ny sendetilladelse i Oslo. Radio Latin-Amerika har fået sendetid på en delt frekvens.

I Stavanger mister SBS også sendetilladelsen til Radio 1. Men beholder dog muligheden for at sende Radio 1 på en delt frekvens. Det var NRJ der stak afsted med 24 timers sendetilladelsen i Stavanger.

I Bergen opnåede både NRJ og SBS Radio hver en 24 timers frekvens. Bergensavisa måtte i stedet nøjes med en delt frekvens.

Trondheim vil også fortsat være hjemsted for en lokal SBS radiokanal - døgnet rundt. Derudover fik NRJ og Mediastud (Studenterradioen) hver en 24 timers sendetilladelse.

Radioadressa mistede sin sendetilladelse i Trondheim og det er man godt sure over. Man har ellers satset flere millioner kroner de sidste år, og koncernchef Per Axel Koch fra Adresseavisen, der ejer radiostationen, siger til Kampanje, at man er den eneste radiokanal i området, der begiver sig af med lokal indholdsproduktion. Han er fortørnet over, at musikradiokanaler og Radio 1, som har fjernet næsten al indholdsproduktion, nu får sendetilladelse.

I Kristiansand mister Radio Kristiansand sendetilladelsen, og i stedet overtager Kristiansand Lokalradio.


SBS Radio: Dette er helt vanvittigt

"Dette er dramatisk for både lyttere og vores organisation," siger en vred adm.direktør i SBS Radio Norge, Bente Klemetsdal. Hun er skeptisk overfor de mange løfter fra de nye ansøgere: "Vi har drevet lokalradio i 20 år og vi ved, hvad ting koster," siger hun til radionytt.no.

Til kampanje.no siger Bente Klemetsdal, at dette er helt vanvittigt: "Det føles som at blive udraderet." "Dette kan få tragiske konsekvenser for et selskab, som er bygget på stordriftsfordele. Vi indsendte en ekstremt realistisk ansøgning, og kan ikke forstå at dette er muligt."


Jubel hos Radio Energy

Radio Energy (NRJ) har fået tildelt sendetilladelser i Stor-Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger - og det har udløst stor glæde hos NRJ.

”Vi er af den opfattelse, at Medietilsynet har gennemført en grundig vurdering af ansøgningerne på at drive lokalradio. Koncessionen for Energy lover en bred redaktionel satsing i næste koncessionsperiode, og giver et realistisk fremtidsbillede,” udtaler adm. direktør Richard Mazeret i NRJ Norge.

NRJ starter nu forberedelsene til sendestart fra og med januar 2009.

”Efter ti år i Norge, er vi tildelt konsessioner som betyder at vi endeligt kan se frem til ligeværdig konkurrencevilkår. Med 24-timers koncessioner i de største byer og en længere koncessionsperiode kan vi satse endnu hårdere på vores radioprodukt. For Energy betyder dette en helt ny radiohverdag fra nytår,” slutter Mazeret.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf