Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fra 'Folk og Kirke' til 'Religionsrapport'
Onsdag 27. august 2008
Af Karsten Jensen
 
Fra mandag 1. september breder P1-programmet 'Folk og Kirke' sit stofområde ud og skifter navn til 'Religionsrapport'. Iben Thranholm er vært.

Når en amerikansk forsker skriver en bog, hvor Danmark fremhæves som det gode samfund, fordi det er uden gud - så er det en historie for 'Religionsrapport'. Og når PET beder politikerne om at standse den negative retorik om islam - ja, så spørger 'Religionsrapport' om, hvordan Folkekirken forholder sig til PET's opfordring. 'Religionsrapport' tilbyder også lytterne en religionsvinkel på store internationale begivenheder som supplement til de økonomiske eller kulturelle vinkler, andre magasiner byder på.

'Religionsrapport' er et journalistisk magasin, der går i dybden med tendenser og nyheder fra den religiøse verden, både herhjemme og i resten af verden. Med nyheder, reportager, debat og kommentarer vil redaktionen udfordre vanetænkning og fremme dialogen mellem grupper med forskellig tro - eller uden tro.

Værten
Programmets vært er journalist og cand. theol. Iben Thranholm. Hun er kendt som klummeskribent i Politiken, Berlingske Tidende og Kristeligt Dagblad. Derudover har hun medvirket i en række debatprogrammer på radio og tv.

Iben Thranholm har desuden skrevet bogen 'Himmelflugten', hvor hun interviewer en række personer med vidt forskellig baggrund og tro for at belyse spørgsmål om, hvorledes Gud opfattes og tolkes.

"For P1 er det vigtigt at kunne gå bag om de religiøse aspekter af begivenheder og tendenser. Religion spiller i stigende grad en væsentlig rolle i mange forandringer og brydninger i samfundet. Derfor vil vi med 'Religionsrapport' gerne åbne stofområdet og se på religionerne og deres samspil med samfundet i mere bred forstand," siger P1-redaktør Hanne Barslund og tilføjer, at det også er tanken, at programmet skal åbne sig mod resten af verden og se ud over Danmarks grænser.

'Religionsrapport' sendes første gang mandag 1. september kl. 13.03 på P1.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Boxer opgraderer tre kanaler til HD - og sætter prisen lidt op
  · Ny dansk tegnefilmsserie på HBO Nordic
  · Ny dokumentarserie på Discovery om jagten på forsvundne narkomillioner
  · Ny DR K-serie om sorg
  · Danmark-Irland gav seerrekord for Kanal 5
  · 'Detektor' relanceres med to nye værter
  · Indblik i flygtninges ungdomsliv
  · Endnu en pris til 'Bitre druer'
  · Louise Wolff vender tilbage til DR
  · TV 2 taber EU-sag om statsstøtte  · -