Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


VLR fik to ugers frist til at lukke i Kolding -
men fortsætter

Onsdag 27. august 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio 100FM vil gerne dække Kolding, og har derfor indgået en aftale med Henrik Hansen om tre frekvenser, som VLR i øjeblikket anvender og som dækker Kolding-området. I sidste uge fik VLR så to ugers frist til at lukke og slukke i Kolding, så 100FM kunne komme i luften. Det er VLR imidlertid ikke indstillet på. Bl.a. fordi man har en aftale om 12 måneders opsigelsesvarsel. Nu er sagen overdraget til Mediesekretariatet.
Radio 100FM ønsker at blive så landsdækkende som muligt og har i den forbindelse indgået en aftale med Henrik Hansen. Med i denne aftale er dækning af Kolding-området med tre frekvenser: 91.3 (Kolding), 102.7 (Vamdrup) og 107.2 (Lunderskov).

Sagen er imidlertid ikke helt enkel. Der er nemlig fire juridiske enheder, der har sendetilladelser på frekvenserne. Radio Herkules har dagsendetiden frem til kl. 15. Mellem 15 og 22 har KORA (Kolding og Omegns Radio Alternativ) sendetilladelsen, og herefter er det Den Reklamefri Radio, der har nattesendetiden. Den 4. tilladelseshaver er en somalisk radio, der dog kun sender i aftentimerne på 107.2 MHz.

Indtil marts 2006 var det MixFM der havde aftaler med sendetilladelsesforeningerne og derfor sendte på frekvenserne. Da MixFM lukkede ned, indgik VLR aftaler med Radio Herkules, KORA og Den Reklamefri Radio.

Det er én af disse aftaler, der nu er opsagt - nemlig aftalen med Radio Herkules. Så vidt radionyt.com erfarer har VLR reelt selv kontrolen over KORA og Den Reklamefri Radio.

Dermed kan resultatet blive, at hvis Radio 100FM kommer i gang i Kolding på de tre frekvenser, så bliver det kun i dagtimerne frem til kl. 15.

Men radiochef for VLR, Peter Bruun, siger i dag til radionyt.com, at man ikke har tænkt sig bare at lukke ned i Kolding.

"Vi vil meget gerne fortsætte i Kolding og har overgivet sagen til Mediesekretariatet. Så må de finde ud af, hvem der har ret til at sende," siger Peter Bruun.

Han understreger at VLR under alle omstændigheder har sendetid på frekvenserne 106 timer om ugen (efter kl. 15. /red.). Han finder det i øvrigt helt absurd, at en aftale, hvor der er 12 måneders opsigelse, alligevel opsiges med 14 dages varsel.

"Vi sender videre, og foretager os ikke noget før indtil der måtte komme en ordre fra Mediesekretariatet," siger Peter Bruun

Uden de tre frekvenser kan VLR ikke dække Kolding.

Til gengæld har Radio 100FM måske en anden løsning indenfor rækkevidde. I øjeblikket er en helt ny frekvens i Kolding - 100.3 MHz - nemlig sendt i international koordination.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Viaplay producerer sin første danske sportsdokumentar
  · Tre dramaserier på DR fra efteråret
  · TV 2 Zulu lancerer legat
  · Nye fodbolddokumentarer på History
  · Peter Møller kommer på udebane i Rusland
  · Ny historisk dramaserie på TV 2 Charlie
  · 'Sjakket' - kan gamle håndværkere sætte skub i modløse unge?
  · DR sætter fokus på angst
  · Mest sete ishockeykamp på dansk tv
  · Flere dokumentarer på DRTV  · -