Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: BBC udsætter Fawlty Tower-stjerne
for pervers telefonjoke

Mandag 27. oktober 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Andrew Sachs - bedst kendt som den spanske tjener 'Manuel' i Fawlty Towers - er blevet udsat for, hvad de fleste betegner som en både sjofel og krænkende telefonjoke - udført af BBC Radio 2's lørdag-aften-vært Russell Brand sammen med medvært Jonathan Ross. Den 78-årige Sachs har nu indgivet en klage mod BBC. Og har al mulig chance for at få medhold. Telfonjokes er nemlig slet ikke tilladt i Storbritannien. Russel Brand og Jonathan Ross risikerer 6 måneders fængsel.

Russell Brand er fast vært lørdag aften på BBC Radio 2. Forleden lørdag havde han Jonathan Ross med i studiet, for bl.a. at snakke om sin karriere og en ny bog. Der skulle også snakkes om Fawlty Towers, og der var en aftale med Andrew Sachs ('Manuel') om at han skulle medvirke i programmet, for at fortælle om tiden med Fawlty Towers.

Inden der ringes op, siger Brand: "In a minute we're going to be talking to Andrew Sachs, Manuel actor. The elephant in the room is, what Andrew doesn't know is, I've slept with his granddaughter". Andrew Sachs barnebarn er Georgina Baillie (23), der for tre år siden var Side-3-pige i The Sun.

Da de så ringer op, får de kun fat i Andrew Sachs' telefonsvarer, og indtaler en - hvad der beskrives som grov - besked. Her råber Ross bl.a.: "He’s f***ed your granddaughter", hvilket medfører et latterbrøl fra studiet.

De to radioværter ringer op til Andrew Sachs' telefonsvarer yderligere tre gange og lægger yderligere tre beskeder, der blev ondere og ondere og mere og mere sjofle for hver gang. I den sidste besked joker de to værter med, at Andrew Sachs sikkert vil begå selvmord oven på dette. Russell Brand laver en parodi på en nyhedsudsendelse og siger: "The main news again. Manuel Andrew Sachs hung himself today."

Indslaget var forproduceret, og en producer fra BBC ringede inden det blev sendt til Andrew Sachs for at høre, om han var stødt over de beskeder, der var blevet lagt på hans telefonsvarer. Det sagde han ja til, og bad om, at det ikke blev udsendt i programmet. Alligevel valgte BBC at sende indslaget.

I Storbritannien er det en kriminel handling at lave 'onde' telefon-jokes, og iflg. Ofcoms regler må radiostationer ikke sende indslag, der virker ydmygende eller krænkende. Iflg. Scotland Yard er strafferammen for at lave krænkende telefon-jokes op til 6 måneders fængsel, men det oplyses samtidigt at Andrew Sachs ikke har meldt sagen til politiet.

Andrew Sachs er dog stærkt fortørnet over hændelsen og har skrevet en formel klage til BBC. Den 78-årige Sachs, der flygtede fra Tyskland til England i 1938 for at undgå de nazistiske jødeforfølgelser, er stadig aktiv og laver bl.a. radio på BBC Radio 4.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -