Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fejrer 25 år med lokal radio i Skive
Fredag 27. februar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den 31. marts er det nøjagtigt 25 år siden den første lokale radiostation i Skive gik i æteren. Stationen gik dog konkurs efter nogle år, men andre tog over. I alt har der været fem lokale radioer i Skive i de 25 år. Jubilæet fejres med en fest for alle, der har været med til at lave radio i byen i de 25 år - og desuden en jubilæumsradio, der i en uge vil sende 10 timer dagligt.
Der har gennem årene været 5 forskellige radioer i Skive - de fleste hed Radio Skive, men i et par år var navnet 'Radio Tilde' - og 'Skiveegnens Lokalradio' var også i brug en ganske kort tid.

De 25 år med lokal radio i Skive fejres med en jubilæumsfest lørdag den 4. april for de mange, der på et eller andet tidspunkt - på en eller anden måde - har været med i arbejdet. Lars Mørk Kristensen, der er en af initiativtagere til fejringen af jubilæet, fortæller til radionyt.com, at man har fundet frem til 300 personer indtil videre - og så er der 60, som man har navnene på, men som man ikke har kunnet lokalisere endnu.

Udover festen laver man også en "midlertidig lokalradio", der skal fungere som en slags jubilæumsradio. Man har fået en sendetilladelse og tanken er at sende ti timer dagligt i uge 14 - fra 30. marts til 5. april. Frekvensen bliver 90.9 MHz.

"Vi har fået tilsagn om prøveudsendelserne og de allerførste timer fra 1984 fra en af de allerførste radiofolk i Skive. Desuden skal vi også have nogle af de gamle radio-folk i studiet og tale lidt om, hvordan det var dengang," fortæller Lars Mørk Kristensen videre.

Han efterlyser i øvrigt flere optagelser af radio fra Skive igennem de sidste 25 år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -