Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Morgenvært stopper på go!FM
Onsdag 29. april 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Målsætningen til det ugentlige lyttertal for den nye Århus-radio go!FM var 100.000 lyttere på sigt, men i de første 6 måneder nåede man kun op på 21.000 lyttere. Samtidigt har reklameomsætningen ikke levet op til forventningerne. Alligevel fortsætter go!FM, oplyser adm. direktør Ole Søndergaard. Men musikken justeres, Anne Lis Toft stopper som morgenvært og der kommer værter på hele dagen.

Derfor utilfredsstillende lyttertal

"Vi havde håbet med musikstilen på go!FM at kunne lave noget, der mindede om det gamle Radio Aarhus - blot som det ville ha' lydt her i 2009. Men musikstilen var for bred og rotationen ikke hård nok," forklarer Ole Søndergaard overfor radionyt.com og uddyber:

"Når folk, der sikkert var kernelyttere til et andet produkt, var inde og lytte på go!FM måske et kvarters tid og så ikke rigtig fik noget musik de ku' li', ja så vendte de hurtigt tilbage til deres gamle favorit-stationer, hvor de fik de sange de ku' li'. Og i mellemtiden nåede vi slet ikke på bare 15 minutter at servere det lokale indhold, som vi har."

"Man skal jo vænne sig til en ny radiostation, og det er der alt for få, der har gjort indtil nu," siger Søndergaard videre, og understreger, at man egentligt har opnået fornuftige lyttetider, hos de lytterne der nu er der.


Færre hits i hurtigere rotation

Musikstilen justeres derfor på go!FM, således at man spiller færre numre end hidtil - og det bliver i større udstrækning sikre hits. Rotationen bliver hårdere.

Samtidigt holder man fast i det lokale: De lokale nyheder, de lokale reklamer og de lokale værter.


Ændringer på værtssiden

Siden go!FM gik i luften den 6. oktober 2008 er morgenradioen blevet bestyret af Anne Lis Toft og Allan Würtz. Det er slut nu. Anne Lis Toft sendte sidste gang i dag.

Ole Søndergaard oplyser, at Anne Lis Toft opsagde sin stilling på go!FM for nogle få uger siden, og at man i dag har accepteret opsigelsen - hvorefter Anne Lis Toft blev fritstillet i dag i resten af opsigelsesperioden.

Dermed vil morgenradioen fremover kun have én vært bag mikrofonen - nemlig Allan Würtz. Samtidigt skal radioens producer, Janus Thomsen, være fast vært kl. 10-14 mens Jonathan Bennedsen fortsætter 14-18. I aftentimerne vil der blive voicetracket.


Forudsætning for at undgå lukning er flere lyttere

"Hvis vi igen om et års tid står med kun 20.000 lyttere, så kan godt være, at vi vil bruge frekvenserne til noget andet. Men hvis vi bare får 5-10.000 flere lyttere i hver halvårsmåling fra Gallup, så ser det fornuftigt ud," siger Ole Søndergaard, og forklarer at reklameomsætningen med de nuværende 21.000 lyttere ikke er god nok - men med lidt flere lyttere - vil det kunne gå.

"Ellers må vi til at sende nonstop musik, og så må jeg selv lave nyheder - og selv sælge for 100.000 kr. reklame om måneden, så vi kan betale de 1.4 mio. kr. i KODA-Gramex vederlag," slutter Ole Søndergaard. Med et skævt smil.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -