Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Skal DRs radioværter vide alt?
Mandag 29. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Skal en studievært altid kunne vide om det, gæsten siger i programmet, er rigtigt eller forkert . Det spørgsmål er blevet aktuelt, efter at DRs generaldirektør Kenneth Plummer overfor Pia Kjærsgaard har beklaget, at hun i et radioprogram – af en medvirkende gæst - blev tillagt et citat om, at indvandrere ”formerer sig som rotter”.
Det var ikke Pia Kjærsgaard, men derimod de gamle fremskridtspartimedlemmer Mogens Glistrup og A. Th. Riemann, der havde sagt dét med rotterne. Pia Kjærsgaard har kun sagt, at indvandrere ”formerer sig som kaniner.”

Burde studieværten på ’Sproglaboratoriet’, hvor fejlcitatet fandt sted, have vidst at gæsten sagde noget forkert - og korrigeret udtalelsen på stedet , spørges der i Politiken.

”Jeg synes, det her sætter os værter i en helt umulig situation. Hvis jeg har fire gæster i studiet i en halvanden time lang udsendelse, har jeg ikke en jordisk chance for at vide, om alt det, de siger, er faktuelt korrekt,” siger Steen Bille, vært på P1's ’Kulturkontoret’ i DRs personaleblad 'Dråben'.

Steen Bille var en af dem, der oplevede det som en brat opvågnen den dag, DRs generaldirektør Kenneth Plummer sendte Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard en undskyldning på DRs vegne, fordi en gæst i Sproglaboaratoriet henviste til, at Kjærsgaard engang havde sagt den famøse rottebemærkning, hedder det videre i Politiken.

Studievært på P4 Eftermiddag, Monica Krog-Meyer kalder det direkte ”dybt godnat”, at generaldirektøren sendte en undskyldning til Pia Kjærsgaard for, hvad en gæst havde sagt i et program.

Klaus Rothstein fra P1 er iflg. dagbladet Information uforstående over for den måde, DR har håndteret hele sagen:

”Dansk Folkepartis bestyrelsesmedlem klager til generaldirektøren, som sender en undskyldning til Pia Kjærsgaard og beder programmet om at bringe en rettelse. Kan det nu være DR’s opgave at undskylde for noget som en gæst har sagt om en politiker? Er det ikke gæstens personlige mellemværende med politikeren? Burde DR ikke nøjes med at rette og beklage - og så lade det være op til gæsten at undskylde?,” skriver Klaus Rothstein.

P1s formiddagsvært Poul Friis foreslår DRs ledelse, at man kunne ansætte Orwells ’Winston Smith’ for at fortsætte den evige redigering af historien, så den til enhver tid passer til den aktuelle og officielle situation.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -