Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: BBC sendte over 400 til festival
Tirsdag 30. juni 2009
Af Karsten Jensen
 
Det er ikke kun i Danmark, at mediernes dækning af musikfestivaler kommer i søgelyset. Mens DR har valgt at sende 150 medarbejdere til Roskilde Festival, der af Journalisten er blevet kaldt ”pressens store personalefest”, så sendte BBC ikke færre end 415 medarbejdere til verdens største musikfestival – Glasonbury Festival.

BBC møder massiv kritik for at bruge 1,5 millioner £ på at sende 415 medarbejdere af sted for at dække Glastonbury Festival. En avis kalder medarbejderstaben for ”Glasto Army”.

Blandt BBC-deltagerne talte flere seniorchefer, men også vicegeneraldirektøren og bestyrelsesformanden. Da BBC transmitterede fra de Olympiske Lege i Beijing sendte BBC 437 medarbejder af sted - 22 flere end til Glastonbury.

BBC sendte i alt 27 tv- og radioværter til Glastonbury De fik blandt andet følge af 68 redaktører og 160 teknikere. Derforuden sendte BBC 18 personer, der dækkede begivenheden på nettet. Yderligere 130 personer arbejdede med sikkerhed og teknik. BBC bookede alle hotelværelser inden for en radius af 10 miles fra Glastonbury.

Fra forskellige sider – heriblandt politiske sider – vækker BBC’s dispositioner stor kritik, ikke mindst fordi seer- og lyttertallene ikke er høje ved denne slags begivenheder.

En engelsk avis skriver: ”TV publikummet for festivalen på BBC2, BBC3 og BBC4 opnår kun en fraktion af seere sammenlignet med Wimbledon, hvor mændenes finale sidste år nåede 12,7 millioner seere”.

BBC viste 111 timers festival tv. Sammenlignet blev der vist 3.050 timer fra OL sidste år. I alt blev det til mere end 60 timers festivalradio på 6 Music, Radio 1 og 5 Live.

BBC afviser kritikken. En talsmand siger: “Vores dækning af festivalen kan ikke sammenlignes med olympiaden. Vi er officiel broadcast partner ved Glastonbury og er ansvarlige for hele broadcast-infrastrukturen og transmissionerne. Vores billeder vil blive brugt over hele verden.”


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · DR markerer 500-året for reformationen
  · Ny DR2-serie: Bertelsen på Shikoku 88
  · 'Den store bagedyst' er tilbage
  · Nyt bogprogram på DR K
  · Innovationspris til DR Ultra-serie
  · DR sender danmarkshistorie for børn
  · Nyt satire-show på DR2 med Jonatan Spang
  · TV 2 Play - nu med reklamer
  · Sverige: 'Ebbots ark' - nyt musikprogram
  · DRs traditionsrige 'Julehilsen til Grønland' sendes igen fra Aalborg  · -