Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nye frekvenser til kommercielle stationer
Onsdag 22. juli 2009
Af Eric Larsen
 
Det seneste udbud af ledig sendetid medfører nu en vis frekvens-rokade blandt de store kommercielle stationer. The Voice, som netop har lukket sin satellit-radio, og som op til udbuddet havde afstået flere frekvenser frivilligt, vandt til gengæld en stærk frekvens i Aalborg. Både her og i Kolding var der kamp til stregen om nye attraktive frekvenser.
Styrelsen for Bibliotek og Medier har nu afgjort fordelingen af udbudt ledig sendetid for 2009.

Størst spænding samlede der sig om en ny frekvens, 100.3 i Kolding, hvor Radio VLR og Radio 100FM har stredes om retten til at sende på de lokale frekvenser. Men andre kommercielle stationer vejrede morgenluft i Trekantsområdet, så ansøgningen fra Radio VLR var pludselig oppe imod NRJ, Nova FM og Globus Guld – og det blev sidstnævnte, der trak sig sejrrigt ud af dramaet. Globus Guld fik altså 100.3 MHz i Kolding.

I Aalborg var der også kamp om en ny frekvens, 100.2. Her var NRJ på banen, desuden Radio Nord fra Nordjylland, men det blev The Voice, der nu kan få optimal dækning i det centrale Aalborg. En god nyhed for stationen, der ellers netop har lukket for distribution via satellit, og desuden op til udbuddet havde opgivet at udnytte de frekvenser som SBS fik tildelt i 2008. Det drejer sig om 107.2 i Nykøbing Falster, der i stedet nu går til Nova FM, 107.3 fra Videbæk i Vestjylland (ingen nye ansøgere) samt 95.8 fra Stenlille og 105.8 fra Dianalund.

De 2 sidstnævnte frekvenser, som begge ligger i Ny Sorø Kommune, har for mange år siden været tildelt henholdsvis Vestsjællands Lokalradio og NRJ Slagelse, men gik altså sidste år til SBS. Nu bliver de i stedet overtaget af en ny station, Radio Rubrix, der tegnes af Carsten Junker Thomsen.

Ikke så langt derfra på Sjælland, var den gamle Radio Valde-frekvens 95.6 i Vordingborg i udbud. Radio Sydhavsøerne søgte, men blev slået af en station med navnet 'Radio HSR.' Dette var ellers navnet på arbejderbevægelsens store medie-flagskib i København tilbage i 1980’erne, men det er uvist, om den nye Vordingborg-station har forbindelser til denne.

Radio Sydhavsøerne fik også en lang næse på Lolland. Her var man ude efter 103.5 i Højreby, som Radio 100FM ikke ville benytte alligevel. Men frekvensen gik til Nova FM.

Radio 100FM havde også afstået frekvensen 105.6 i Hanstholm i Thy. Den går i stedet til den Nordjyske Radio Nord, i tæt konkurrence med Radio Limfjord og Nova FM. Til gengæld fik Nova FM tildelt 2 andre nordjyske frekvenser, nemlig 106.3 i Sæby og 107.3 i Thisted.

I Rødovre fik 'Fed Fredag' sendetilladelse på 105.9 MHz fredag kl. 21-24. Det er et program, der også sendes på Radio Viborg - fra og med 7. august.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke  · -