Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venezuela: Radio for folket
Torsdag 23. juli 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Omkring 240 privatejede radiostationer i Venezuela - svarende til 40 pct. af landets radiostationer - har nu udsigt til at få frataget sendetilladelsen. Præsident Hugo Chavez siger, at den venezuelanske regering ikke vil overtage frekvenserne, men det skal heller ikke længere være det velstillede borgerskab, der råder over dem - frekvenserne skal i stedet gives til folket.
Venezuela er i gang med en demokratisering af æteren, hedder det fra Venezuelas minister for offentlige arbejder, Disodado Cabello. 154 FM-stationer og 86 mellembølge-stationer har udsigt til at miste deres sendetilladelse, fordi de ikke har sørger for at ajourføre deres registreringer hos myndighederne, og dermed ikke opfylder betingelserne for at sende radio.

Cabello lægger dog ikke skjul på, at det først og fremmest handler om at reformere radioområdet. En af de få sektorer i Venezuela, hvor revolutionen endnu ikke har kunnet mærkes i fuldt omfang.

Hugo Chavez erklærer, at man vil tage kontrol over æteren. Men når man tager kontrol over de 240 frekvenser er det ikke for [igen] at give frekvenserne til bourgeoisiet, men i stedet for at give frekvenserne til folket.

Sitruationen beskrives som en "mediekrig mod private radio- og tv-stationer."

Siden Hugo Chavez blev valgt som præsident i 1999 er antallet af offentlige radio- og tv-stationer blevet stærkt forøget - nogle er direkte statsejede mens andre drives af kooperativer og andre folkelige grupperinger.

De private radio- og tv-stationer er i mange tilfælde stærkt kritiske overfor Hugo Chavez. I 2002 deltog to tv-statiover, RCTV og Globovisión, direkte aktivt i et mislykket militærkup mod Hugo Chavez.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke  · -