Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Staten dominerer totalt på radio og tv
Fredag 24. juli 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Medielandskabet bombes tilbage til dengang statsmonopolet sad på mediemagten," skriver Berlingske Tidende i dag i en leder som kommentar til, at Radio 100FM er i fare for at måtte lukke og forsøget på at bryde statsradioens monopol på landsdækkende radio med nyheder endnu engang slås tilbage.
Først lukkede Sky Radio og dernæst den statsejede TV 2 Radio. Begge forsøg på at bryde DRs monopol på landsdækkende radio slog fejl. Nu er Radio 100FM i økonomiske vanskeligheder.

De aktuelle økonomiske problemer på Radio 100FM har fået socialdemokraterne til at foreslå, at staten eftergiver den statslige koncessionsafgift. Det kalder Berlingske Tidende for en vittighed og et helt igennem patetisk forslag - og skriver, at den egentlige grund til de private radioers vanskeligheder primært er DRs granithårde radiomonopol.

DR modtager over 3 mia. kr. årligt i licens og det bruger DR bl.a. til at sende fire landsdækkende radiokanaler plus yderligere treogtyve kanaler, der kan modtages på DAB - radio eller via internettet. Dertil kommer ti regionalradioer.

"Stillet overfor et i realiteten skatteyderbetalt mastodontisk monopol er det ikke så svært at forstå, at kommerciel radiodrift har svære vilkår i Danmark," skriver Berlingske - og fortsætter:

"Efter snart otte år med en borgerlig regering, der har en pluralistisk mediepolitik på programmet, er situationen nu den, at danskerne må nøjes med et statsdomineret mediebillede der er bombet tilbage til dengang farfar var ung. To statsejede TV-stationer, der mere eller mindre betales med licensopkrævning , som reelt ingen kan slippe for at betale. Et statsejet radiomonopol på landsdækkende nyheder, suppleret med dominerende netaktiviteter. Svaret er ikke nye statsunderstøttelser til de private medier. Men rammevilkår, som giver dem en bedre chance overfor statens voksende monopol, er det, der er brug for."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke  · -