Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kommerciel radio spiller totalt fallit
Tirsdag 29. september 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio 100FMs betalingsstandsning i går markerer det totale kollaps af et kommercielt dansk radiomarked, som tidligere kulturminister Brian Mikkelsen (kons.) stod bag for seks år siden. Dansk kommerciel radio er en farce, der i går nåede nye højder. Det skriver Berlingske Tidende i dag.
Mens politikerne de seneste seks år har snakket og snakket om, hvordan fremtiden for kommerciel radio i Danmark skal være, har både Sky Radio og TV 2 Radio måttet dreje nøglen - med meget store tab. Samtidigt har The Voice og Nova FM skåret drastisk ned og sender nærmest kun på 'vågeblus' . Nu er turen så kommet til Radio 100FM, der gik i betalingsstandsning i går.

Berlingske konstaterer, at der i alt er brugt over én milliard kroner på at forsøge at få landsdækkende kommerciel radio i Danmark til at hænge sammen.

Radio 100FMs frekvenser ventes snart at blive tavse, og hos mediebureauerne er tilliden til radio på nulpunktet.

"Det er som at bestige Mount Everest i sandaler," lyder vurderingen fra Claes Braagaard, trading director hos OMD. "Indtil der kommer en ny spiller på Radio 100FMs frekvens, vil der være et vakuum, der vil gøre udfordringen for den nye spiller endnu større. Det her er det sidste, der er brug for," siger Claes Braagaard.

Formand for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig siger: "For det tilfælde at man indstiller radioaktiviteterne, er det en trist dag for det danske, kommercielle radiomarked. På kort sigt vil det give en konkurrencefordel til konkurrenten, men på lang sigt skal der flere aktører til for at opbygge markedet," fastslår han overfor Berlingske.

En af arkitekterne bag den nuværende situation på radiomarkedet er Venstres Jens Rohde, der efter tiden i Folketinget blev direktør for TV 2 Radio. Han erkender et medansvar:

"Grundlæggende er der én ting galt med det sidste medieforlig, som jeg var med til at lave. Det var, at man ikke én gang for alle gik ind og fjernede minimumsbetalingen til KODA og Gramex, fordi man fra Kulturministeriets side er meget tøvende på oprethavretsområdet. På TV 2 Radio betød det, at vi skulle omsætte for 130 millioner, før vi ville komme op over minimumsbetalingen. Vi omsatte for lige godt 30 mio. kr.," siger Jens Rohde.

Han erkender, at der ikke er nogen, der kan lave en overskudsgivende landsdækkende radiostation under de nuværende vilkår.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Knap en ud af tre betaler for streaming
  · Troels Mylenberg fra Jysk Fynske Medier til TV 2 News
  · MTG sikrer sig rettigheder til EM i Futsal
  · Sæson to af ny Zulu-ungdomsserie
  · TV 2 producerer EM-svømning til udlandet
  · Europe League fortsætter hos Discovery
  · Regeringen og DF vil fjerne licensen og gennemføre massiv nedskæring af DR
  · 'Broen' vender tilbage på DR1 med fjerde og sidste sæson
  · Dansk sport giver vækst på TV 2 Sport
  · 'Zulu Awards 2018' bliver til en festival  · -