Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioavisen på P4 relanceres
Onsdag 30. september 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR P4 vil fra morgen torsdag den 1. oktober sende en ny og forandret udgave af 'Radioavisen', der er formatteret til P4s målgruppe
Om forandringen siger Betina Bendix, chef for Radioavisen, til Journalisten.dk, at det sker i erkendelse af, at lytterne er forskellige.

Længden bliver mere fleksibel, og stilmæssigt bliver der tale om langt mere flydende overgange i forhold til den øvrige programflade. Lidt som det allerede kendes på P3.

"Vi har allerede gjort det på P3 med fleksible længder. Idéen er, at en radioavis ikke skal strækkes længere end nødvendigt. Man behøver ikke træde vande, hvis der ikke er mere at fortælle. Det er journalistikken, der får lov til at bære det - og ikke faste minuttal på et Excel-regneark," udtaler DRs chef for nyhedsdivisionen, Ulrik Haagerup.

Han understreger, at Radioavisen på P4 i øvrigt ikke vil komme til at ligne nyhedsudsendelserne på P3.

Ændringerne af radioaviserne på DRs fire radiokanaler er en konsekvens af de nye PPM målemetoder, som blev indført januar sidste år. Her viste de nye og mere præcise lyttertal, at der kom et dyk i lytningen hver gang, der blev sendt nyhedsudsendelser på DRs kanaler. Modsat hvad man tidligere havde troet.

"Vi så en lidt foruroligende tendens. Hvor vi tidligere blot målte, hvad folk mente, de havde hørt, så gik vi over til registrering af al lytning. Også den passive lytning. Det betød, at P3 og P4 steg. Desværre skete der det, at lige præcis under de regionale nyheder og Radioavisen faldt hver fjerde til femte lytter fra. I øvrigt det samme billede som i alle andre lande i verden," fortæller Peter Niegel fra Medieforskningen i DR til Journalisten.dk.

Sagen var, at nyhederne blev betragtes som afbrydelser af udsendelserne.

Den erkendelse har fået DR til at ændre på selve måden at lave nyhedsudsendelser på. Først P3, nu P4 og senere kommer der også - mindre - ændringer på Radioavisen på P1.
VisitNorway.dk - Skiferie I Norge. Læs mere om Hemsedal og vind en Skiferie. Deltag i snequizzen her!Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -